Familie Titulaer is een échte paardenfamilie. Samen reizen ze het hele jaar door elk weekend concoursen af.
Familie Titulaer is een échte paardenfamilie. Samen reizen ze het hele jaar door elk weekend concoursen af. Lonneke Hoondert

Amazones uit hele land naar Lennisheuvel

Algemeen

Gehinnik en gebries. Een geluid dat paardenliefhebbers als muziek in de oren klinkt. Zij kwamen dan ook zeker aan hun trekken tijdens het Concours Hippique Outdoor Boxtel in Lennisheuvel, dat door Boxtelse rijvereniging Sint-Martinus vandaag en morgen wordt georganiseerd. 

Her en der laten jonge ruiters hun veelal donkerbruine pony's uitlopen. Ze hebben net een springparcours of dressuurproef afgelegd en de dieren moeten even afkoelen. Geen uitbundig gejuich langs de kant van het wedstrijdtoneel, dat schrikt de viervoeters af. Wél opperste concentratie en hopen dat de amazones en hun rijdieren geen balk eraf springen of uit de pas lopen tijdens de kür.

Het is een sport die de meeste ruiters vol overgave beoefenen. De familie Titulaer uit Venlo bezit die passie zeker. Zij reizen met de hele familie en vaak ook vrienden heel Nederland door. ,,Elk weekend gaan we concoursen af. Dat doen we in de zomer én in de winter. Gisteren waren we in Asten, vandaag in Boxtel en morgen in Ammerzoden", vertelt moeder Claudia Titulaer. Zij bracht de liefde voor de paardensport over op haar dochters Julia en Eliza. Ook haar man Ruud heeft inmiddels rijlessen gehad.

Julia (11) geeft de voorkeur aan de springsport. Vandaag kwam zij dan ook uit op twee verschillende pony's: Django en Kanjer. ,,Springen is veel leuker dan dressuur. Daar moet alles zo strak en netjes." Sem Huizenaar (15) is meegereisd met de familie. Ook hij springt. ,,Veel meer actie en dat maakt het gaaf." Vriendinnetje Floor Trienekens (12) knikt instemmend. Maar wordt er bij het springen dan niet gelet op houding? ,,Jazeker, één keer per twee weken krijg ik zelfs zitles", vertelt Julia. ,,Daar leer ik mijn houding verbeteren."

Ook morgen is het concours aan de Jacob-Reutenlaan in Lennisheuvel vanaf 10.00 uur te bezoeken. 

Lees het hele artikel in de editie van Brabants Centrum van donderdag 9 juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De deelnemers aan het eendaagse lentetoernooi van LTV Munsel.
Tennissers LTV Munsel vinden mixen wel zo gezellig Sport 7 uur geleden
Tijdens Koningsdag waren er veel sportieve spelletjes voor de jeugd in sportpark De Laat in Gemonde.
Sportpark De Laat was stralend middelpunt tijdens Koningsdag in Gemonde Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Waterschap met ruime buffer de zomer in Natuur & milieu 8 uur geleden
Logo
Honderd wandelaars banjerden vorig jaar door Liempde voor de avonddriedaagse van buurtvereniging Den Berg. Basisschool De Oversteek was goed vertegenwoordigd.
Den Berg stopt na 40 jaar met wandeldriedaagse Cultuur 9 uur geleden
De twee hoofdteams van MEP speelden zondag. De mannen eindigden hun duel met een gelijkspel, de vrouwen verloren.
Laatste loodjes wegen zwaar voor mannen MEP Sport 11 uur geleden
De ASML-campus in Veldhoven.
Balans: 'Uitbreiding ASML biedt kansen voor Boxtel' Economie 11 uur geleden
Logo
De mannen van de hobbyclub in het noodlokaal achter de Sint-Willibrordusschool. Links werkt Fons van der Heijden aan de maquette van het nieuwe onderkomen.
Hobbyclub Esch wil naar trapveldje verhuizen Verenigingen 12 uur geleden
Zonnepanelen op het dak van de Angelaschool.
Zonnepanelen: waar gaat dat heen? Duurzaamheid 14 uur geleden