Afbeelding

Bianca maakt kans op eerste Koffietijd-award

Algemeen

Dit jaar wordt voor het eerst de Koffietijd-award uitgereikt. Aan een vrouw met een groot hart, die bescheiden is, enthousiast en voor mensen klaarstaat. De Boxtelse Monique Hagen nomineerde kapster Bianca Mulders uit Esch. Maandagmiddag werd Mulders overvallen door de televisieploeg van RTL4 en kreeg ze te horen dat ze één van de vijf laatste genomineerden is voor de award.

Tussen 14.00 en 15.00 uur zou de cameraploeg van Koffietijd van RTL4 langskomen bij Bianca. Tenminste: als ze uit de honderden aanmeldingen bij de laatste vijf genomineerden van de Koffietijd-award zou zitten. Om tien over drie zegt Mulders: ,,Ze komen niet meer. Dat komt best goed uit, want volgende week donderdag heb ik al veel klanten in mijn agenda staan. Dan had ik naar de televisiestudio gemoeten."

Maar dan gaat de bel. Voor de deur staat dan tóch de cameraploeg, vergezeld door Mulders' goede vriendin Karin van Kasteren met haar hele gezin. Voor het gezin Van Kasteren stond Mulders de afgelopen maanden voortdurend klaar, toen één van hun zoons, de 13-jarige Daan, onverwacht in het ziekenhuis belandde.

De champagne gaat open en Mulders is zichtbaar ontroerd. ,,Het overviel me!", zei ze later. En: "Er zijn zóveel mensen met een goed hart. Ik heb gewoon de mazzel dat iemand me opgegeven heeft."

Donderdag 19 mei komt het verhaal van de familie Van Kasteren en de nominatie van Bianca Mulders op televisie. Volgende week donderdag, 26 mei, komen alle vijf genomineerde vrouwen naar de studio. Daarna kan gestemd worden. Vrijdag 27 mei wordt dan bekendgemaakt wie de winnaar is van de allereerste Koffietijd-award. (Tekst en foto: Carry Dirkx).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 4 uur geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 4 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 5 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 9 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar gisteren
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen gisteren
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 5 mei, 13:00