Afbeelding

Massaal sporten tijdens Koningsspelen

Algemeen

Evenals de voorgaande twee jaren deden Boxtelse basisscholen vanochtend weer massaal mee aan de Koningsspelen, die voorafgaand aan Koningsdag, door Buurtsport Boxtel georganiseerd worden op sportpark De Wielakker. Liefst 820 kinderen van de groepen 5 tot en met 8 van de Angelaschool, De Spelelier, De Vorsenpoel, De Beemden, de Sint-Theresiaschool en de Prinses Amaliaschool betraden vanochtend de sportvelden.

Vooral de reusachtige, opblaasbare stormbaan was in trek bij de leerlingen. ,,Die lijkt me het leukst, maar ik kijk ook uit naar het potje rugby dat we straks gaan spelen", vertelde Wout Peeters (11) van de Angelaschool. ,,Van een klasgenootje op school heb ik al wat tackles geleerd."

Eén van de atletiekonderdelen op de Koningsspelen was het hordelopen. Indy van der Plas (12) van openbare basisschool De Spelelier zat nog bij te komen van haar race. ,,Ik vind het heerlijk, want ik kan er veel energie in kwijt en het leukste is dat je echt tegen iemand kan racen. Ik heb gewonnen trouwens!"

Scholieren maakten vandaag kennis met verschillende sporten zoals honkbal, rugby, voetbal, tafeltennis en atletiek. Vijfenzestig eerstejaars leerlingen van de opleiding Sport en Bewegen van het ROC Tilburg begeleidden de spellen. ,,Dit is ons eerste evenement met zoveel kinderen. Dat is best spannend. Het is een grote uitdaging om de jeugd gemotiveerd te houden. Ze vinden natuurlijk niet alle sporten even leuk en het is best een lange dag. Tot nu toe vinden ze het echter geweldig", lachte Stijn Hampsink (17). 

Lees het complete artikel, inclusief fotoreportage, in de editie van Brabants Centrum van donderdag 28 april.

(Foto: Albert Stolwijk). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De deelnemers aan het eendaagse lentetoernooi van LTV Munsel.
Tennissers LTV Munsel vinden mixen wel zo gezellig Sport 10 uur geleden
Tijdens Koningsdag waren er veel sportieve spelletjes voor de jeugd in sportpark De Laat in Gemonde.
Sportpark De Laat was stralend middelpunt tijdens Koningsdag in Gemonde Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Waterschap met ruime buffer de zomer in Natuur & milieu 11 uur geleden
Logo
Honderd wandelaars banjerden vorig jaar door Liempde voor de avonddriedaagse van buurtvereniging Den Berg. Basisschool De Oversteek was goed vertegenwoordigd.
Den Berg stopt na 40 jaar met wandeldriedaagse Cultuur 12 uur geleden
De twee hoofdteams van MEP speelden zondag. De mannen eindigden hun duel met een gelijkspel, de vrouwen verloren.
Laatste loodjes wegen zwaar voor mannen MEP Sport 14 uur geleden
De ASML-campus in Veldhoven.
Balans: 'Uitbreiding ASML biedt kansen voor Boxtel' Economie 15 uur geleden
Logo
De mannen van de hobbyclub in het noodlokaal achter de Sint-Willibrordusschool. Links werkt Fons van der Heijden aan de maquette van het nieuwe onderkomen.
Hobbyclub Esch wil naar trapveldje verhuizen Verenigingen 15 uur geleden
Zonnepanelen op het dak van de Angelaschool.
Zonnepanelen: waar gaat dat heen? Duurzaamheid 17 uur geleden