Janus Melis (links) en Frans Schelle werkten deze week aan de inrichting van de Hoogheemflat die wordt omgevormd tot huiskamer voor 55-plussers in de zeven Boxtelse flats. (Foto: Peter de Koning).
Janus Melis (links) en Frans Schelle werkten deze week aan de inrichting van de Hoogheemflat die wordt omgevormd tot huiskamer voor 55-plussers in de zeven Boxtelse flats. (Foto: Peter de Koning).

Bewoners Hoogheem krijgen huiskamer

Algemeen

Er is volop geklust, gesausd en geverfd op het adres Hoogheem 448 in de flat Leeuw. Allemaal door vrijwilligers van de Huurders Vereniging Hoogheem (HVH). Op Tweede Paasdag, maandag 28 maart, moet alles spic en span zijn en is de Huiskamer een feit. Een gezellig onderkomen voor alle 55-plussers van de zeven Hoogheemflats in Boxtel. Belangstellenden zijn op Tweede Paasdag tussen 11.00 en 15.00 uur welkom een kijkje te komen nemen. 

Het plan voor de inrichting van een huiskamer is ontstaan bij zorgverleners die het idee hadden om in een van de appartementen vier keer per jaar een koffieochtend te organiseren. Gebleken was dat er in de diverse flats veel alleenstaanden woonden. De Huurders Vereniging Hoogheem bracht het idee in praktijk met koffie en gebak in gemeenschapshuis De Rots, maar er kwamen weinig mensen op af. De vereniging hield vervolgens een enquête waaruit bleek dat er wél veel behoefte was aan een gemeenschappelijke ruimte en bedacht toen om een gezellige, toegankelijke huiskamer in te richten in één van de zeven flats.

De flat is ingericht met meubels die andere flatbewoners over hadden en beschikbaar hebben gesteld. Woonstichting Sint-Joseph plaatste onlangs een keukenblok. Ook de inrichting van de vergaderruimte en een aanschaf van een computer nam ze voor haar rekening.

Voorlopig wordt in de huiskamer gestart met twee koffie-ochtenden op dinsdag en donderdag en een kaart- of spelletjesmiddag op de woensdagmiddag. Voor koffie of thee wordt een kleine bijdrage van vijftig eurocent gevraagd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De deelnemers aan het eendaagse lentetoernooi van LTV Munsel.
Tennissers LTV Munsel vinden mixen wel zo gezellig Sport 9 uur geleden
Tijdens Koningsdag waren er veel sportieve spelletjes voor de jeugd in sportpark De Laat in Gemonde.
Sportpark De Laat was stralend middelpunt tijdens Koningsdag in Gemonde Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Waterschap met ruime buffer de zomer in Natuur & milieu 10 uur geleden
Logo
Honderd wandelaars banjerden vorig jaar door Liempde voor de avonddriedaagse van buurtvereniging Den Berg. Basisschool De Oversteek was goed vertegenwoordigd.
Den Berg stopt na 40 jaar met wandeldriedaagse Cultuur 11 uur geleden
De twee hoofdteams van MEP speelden zondag. De mannen eindigden hun duel met een gelijkspel, de vrouwen verloren.
Laatste loodjes wegen zwaar voor mannen MEP Sport 13 uur geleden
De ASML-campus in Veldhoven.
Balans: 'Uitbreiding ASML biedt kansen voor Boxtel' Economie 13 uur geleden
Logo
De mannen van de hobbyclub in het noodlokaal achter de Sint-Willibrordusschool. Links werkt Fons van der Heijden aan de maquette van het nieuwe onderkomen.
Hobbyclub Esch wil naar trapveldje verhuizen Verenigingen 14 uur geleden
Zonnepanelen op het dak van de Angelaschool.
Zonnepanelen: waar gaat dat heen? Duurzaamheid 16 uur geleden