Burgemeester Mark Buijs en echtgenote Christel ontvangen een paasbrood tijdens de ontvangst van de deelnemers aan de Palmpaasoptocht in Boxtel. Links Marion de Koning van Boxtel Vooruit. (Foto: Marc Cleutjens).
Burgemeester Mark Buijs en echtgenote Christel ontvangen een paasbrood tijdens de ontvangst van de deelnemers aan de Palmpaasoptocht in Boxtel. Links Marion de Koning van Boxtel Vooruit. (Foto: Marc Cleutjens).

Zonnige Palmpaasoptocht in Boxtel

Algemeen

Ongeveer tweehonderd kinderen hebben zondagochtend in Boxtel meegedaan aan de 56e Palmpaasoptocht. De kleurrijke stoet waarmee een lentegroet wordt gebracht aan de burgemeester én natuurlijk Palmzondag wordt gevierd, trok vanaf het Molenpad door enkele centrumstraten richting de Markt.

Daar ontving burgemeester Buijs met echtgenote Christel de jeugd met een korte toespraak en natuurlijk chocolade paaseieren. Elk jaar zet Boxtel Vooruit, dat de Palmpaasoptocht organiseert, een vrijwilligersorganisatie in het zonnetje. Dit jaar was gekozen voor museum MuBo, dat was vertegenwoordigd door voorzitter Maria Voets.

Zowel Buijs als Voets ontvingen een paasbrood. Alle kinderen die meeliepen met een palmpaasstok maakten kans op prijzen. Nadat de burgemeester de winnende lootjes had getrokken, werden die uitgedeeld. Het waren nog meer chocolade traktaties... 

De belangstelling voor de Palmpaasoptocht was opvallend groot, mede doordat meer scholen actief meedoen aan communiewerkgroepen van de Heilig Hartparochie. Ook kon zaterdag in MuBo een palmpaasstok geknutseld worden. Ook dat droeg bij aan de grotere opkomst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Na afloop van de Kampinatocht was het voor de wandelaars goed toeven op het terras van B&B D'n Hop.
Omleidingen nodig tijdens wandeltocht over zompige Kampina Sport 5 uur geleden
Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 9 uur geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 10 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 10 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 11 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 14 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 5 mei, 16:00
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 5 mei, 15:00