Wethouder Herman van Wanrooij heeft vrijdagmiddag de opening verricht van het Hobbycentrum Boxtel. Naast hem voorzitter Alphons van der Heijden en KBO-voorzitter Betsie van der Sloot. (Foto: Marc Cleutjens).
Wethouder Herman van Wanrooij heeft vrijdagmiddag de opening verricht van het Hobbycentrum Boxtel. Naast hem voorzitter Alphons van der Heijden en KBO-voorzitter Betsie van der Sloot. (Foto: Marc Cleutjens).

Hobbycentrum Boxtel van start

Algemeen

Wethouder Herman van Wanrooij heeft vrijdagmiddag in de voormalige wasserij Blanca aan de Baroniestraat het Hobbycentrum Boxtel geopend. Onder regie van de KBO Boxtel en KBO Liempde is het een thuisbasis voor 50-plussers die er samen een hobby willen uitoefenen, cursussen en workshops willen volgen of kennis willen delen.

De voorzitters Betsie van der Sloot (KBO Boxtel) en Wim van Erp (KBO Liempde) begroetten de vele aanwezigen in het nieuwe Hobbycentrum, evenals voorzitter Alphons van der Heijden van de nieuwe gevormde stichting die het Hobbycentrum gaat runnen.

Boxtel telt momenteel 14.000 mensen van 50 jaar en ouder en daarmee heeft het Hobbycentrum in beginsel een enorme doelgroep. ,,Nu al zingt het rond dat we hier actief zijn en merken dat de belangstelling groeit", constateert Van der Sloot.

Het Hobbycentrum is ingericht in een deel van de vroegere Blanca. Andere delen van het industrieel complex, dat nog ooit in beeld was als cultuurhuis, worden gebruikt als bedrijfsverzamelgebouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Na afloop van de Kampinatocht was het voor de wandelaars goed toeven op het terras van B&B D'n Hop.
Omleidingen nodig tijdens wandeltocht over zompige Kampina Sport 3 uur geleden
Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 7 uur geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 8 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 9 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 9 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 12 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 5 mei, 16:00
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 5 mei, 15:00