Afbeelding

Handen uit de mouwen voor NLdoet

Algemeen

Nieuwsgierige buurtbewoners namen vanochtend een kijkje in de generatietuin in Liempde achter de Cello-woningen aan Den Dries. Veertien vrijwilligers, waaronder bewoners van de aangrenzende seniorenwoningen aan het Smidsepad en de Keefheuvel en bewoners van het Cello-complex zelf, hadden zich aangemeld om vandaag in het kader van de actie NLdoet van het Oranje Fonds mee te helpen met allerhande klussen. Ook burgemeester Mark Buijs, wethouder Peter van de Wiel en raadsleden Vera Brouns en Kübra Atalay hielpen een handje mee. 

Het kippenhok werd geplaatst, de tuin flink omgespit en ontdaan van hardnekkig onkruid. De generatietuin is een initiatief van stichting Licht op Groen voor Kwetsbaarheid. De openbare tuin is bedoeld voor mensen van alle leeftijden, maar kan met name in het leven van ouderen met dementie een belangrijke rol spelen. ,,Mensen met dementie zoeken vastigheid, herkenbaarheid. Die vinden ze in een tuin waar voor hen bekende planten staan, waar ze bijvoorbeeld fruit kunnen plukken dat ze van vroeger kennen", vertelde kartrekker Diny Stolvoort al eerder in Brabants Centrum.

Annie van Beers was één van de vele helpende handen vandaag. ,,Mijn woning grenst aan de tuin. Toen ik hier anderhalf jaar geleden kwam wonen was dit veldje echt een puinhoop. Ik help daarom graag mee om hier een mooie openbare tuin van te maken." 

NLdoet is een landelijke actie van het Oranje Fonds waarin vrijwilligerswerk in de spotlights wordt gezet. Door het hele land steken vrijwilligers dit weekeinde de handen uit de mouwen. Ook in Boxtel en omstreken. De Geitenwei in Selissenwal wordt vandaag opgeknapt, er wordt gewerkt aan het Muziekhuis van Boxtel's harmonie aan de Passage Riche, het oertijdwoud van museum De Groene Poort kreeg gisteren een groot onderhoud en in buurtkamer Forofiet aan het Ronduutje wordt vandaag een rolstoelvrije ingang gerealiseerd. Ook het gildeterrein van Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde krijgt vandaag een opknapbeurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal.
Onofficiële bijeenkomst oud-gedecoreerden Esch smaakt naar meer Cultuur 8 minuten geleden
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Wandelen naar de Sint-Jan. Voor 'Met je hart' Verenigingen 28 minuten geleden
RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met 2-1 van Riel.
Boxtel wint zware strijd tegen tien man van Riel en blijft in kampioensrace Sport 1 uur geleden
Logo
De Oranjebraderie in Boxtel trok zondag volop bekijks. Het winkelend publiek kwam voor de koopjes, maar ook aan de kinderen was gedacht. Zo liep er een gigantische aap door het centrum.
Jagen op koopjes, potje darten en rondjes draaien in de carrousel tijdens drukbezochte Oranjebraderie Boxtel Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 3 uur geleden
Logo
Als enige dorp in de gemeente werd in Esch een optocht met versierde fietsen gehouden voor de jeugd. Onder de klanken van muziekvereniging Sint-Willibrordus trokken zij naar Het Buitenhuis, waar de vlag werd gehesen.
Sport, spel en fietsen, tradities vieren hoogtij tijdens Koningsdag in Liempde, Esch en Gemonde Cultuur 19 uur geleden
Logo
Het centrum van Boxtel stond tijdens Koningsdag bol van de activiteiten. In de ochtend en middag voor gezinnen met kinderen en in de avond voor de volwassenen.
Spatje regen deert bezoekers Koningsdag in Boxtel niet Cultuur 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: vergunningen Vion Opinie 23 uur geleden