Archiefopname van de avond waarop Janneke van Gaal overleed na elektrocutie in een woning aan de Koevoortseweg in Boxtel. (Foto: Persburo Sander van Gils).
Archiefopname van de avond waarop Janneke van Gaal overleed na elektrocutie in een woning aan de Koevoortseweg in Boxtel. (Foto: Persburo Sander van Gils).

Eis: geldboetes gemeente en Camelot na elektrocutie

Algemeen

UPDATE: De officier van justitie in 's-Hertogenbosch heeft forse geldboetes geëist in het proces tegen de gemeente Boxtel en leegstandverhuurder Camelot. Beide instanties wordt dood door schuld aangerekend in de elektrocutiezaak aan de Koevoortseweg in 2013.

De eis is dat zowel Boxtel als Camelot 60.000 euro moeten betalen, de technische dienst van Camelot hoorde een eis van 30.000 euro. De Bossche rechtbank buigt zich vrijdag opnieuw over de tragische dood van studente Janneke van Gaal in een antikraakpand aan de Koevoortseweg. In januari 2013 kwam ze om het leven door elektrocutie, vermoedelijk door ondeugdelijk werkende elektrische installatie.

Eerder deze week werd door deskundigen toegelicht hoe onderzoek is verricht naar de toedracht van het incident. Daarbij werd duidelijk dat er veel loos was in het pand, dat eigendom was van de gemeente. Boxtel verhuurde het bouwval via leegstandbeheerder Camelot aan studenten. Die maakten al voor de dood van Janneke melding van allerlei technische mankementen. Een huisgenoot van de overleden studente kreeg eerder al stroomschokken onder de douche; hij douchte nadien met een spanningszoeker. 

Vandaag komt de verdediging van zowel de gemeente Boxtel als Camelot aan het woord. Tijdens de eerste zitting wezen beide partijen naar elkaar en leek het erop dat ze de verantwoordelijkheid niet wilden dragen. Vandaag is al duidelijk geworden dat de officier van justitie van mening is dat Boxtel als huiseigenaar altijd eindverantwoordelijk is voor de technische staat van een woning, maar dat Camelot als verhuurder ook verplichtingen heeft.

De monteur die enkele reparaties uitvoerde na eerdere meldingen over problemen met de elektriciteit, zou niet bekwaam zijn geweest, zo werd ook duidelijk. Na de eis volgt later vandaag de reactie van de advocaten van gemeenten en Camelot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 56 minuten geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 1 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 2 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 5 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 21 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 23 uur geleden