Go Rome en Mateus lieten zaterdagavond in Boxtel horen dat de muziek van Fleetwood Mac tijdloos is... (Foto: Peter de Koning).
Go Rome en Mateus lieten zaterdagavond in Boxtel horen dat de muziek van Fleetwood Mac tijdloos is... (Foto: Peter de Koning).

Rumoer bij Go Rome en Mateus

Algemeen

Alle zitplaatsen in Podium Boxtel waren zaterdagavond bezet voor een bijzonder muzikaal samenwerkingsproject: 'Rumoer in Boxtel'. De bands Go Rome en Mateus speelden samen het integrale album Rumours van Fleetwood Mac uit 1977. Het werd een gedenkwaardige avond waar stevige rocknummers elkaar afwisselden met ontroerende pareltjes.

Voordat alle liedjes van Rumours de revue passeerden, opende Mateus het concert met een aantal andere popklassiekers die allemaal de opmaat vormden voor Rumours. Stuk voor stuk pasten de liedjes in het verhaal over de totstandkoming van het album van Fleetwood Mac.

En toen was het zover en beklommen ook de muzikanten van Go Rome de bühne en klonken alle nummers van Rumours, van 'Second Hand News' tot 'Gold Dust Woman'. En natuurlijk de hits 'Don't Stop' en 'Go Your Own Way'. Prachtig waren de ingetogen uitvoeringen van 'Songbird' en 'Oh Daddy'.

Go Rome besloot de avond met een stampende rockset waarin covers van U2, Coldplay, Icehouse en Golden Earring langskwamen. En als laatste klonk nog eenmaal - met Mateus terug op het podium - 'Go Your Own Way'. 

Een uitgebreide recensie van 'Rumours in Boxtel' verschijnt donderdag 10 maart in Brabants Centrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
De open boerderijdag bij de familie Van Alphen op Luissel trok ruim duizend bezoekers op tweede pinksterdag.
Boerderij familie Van Alphen druk bezocht: 'Koeien zijn lief, maar ze likken aan m'n hand' Jeugd 1 uur geleden
Logo
Limuscene kreeg weliswaar een paar stortbuien over zich heen, maar dat mocht de pret niet drukken. Publiek en muzikanten vermaakten zich opperbest.
Regen deert muzikanten en bezoekers 16e Limuscene niet Cultuur 2 uur geleden
In het kantoor van Bijnen Uitvaartzorg aan de Baroniestraat 53 in Boxtel is 30 mei een bijeenkomst over loslaten en nalaten.
Avond over loslaten en nalaten bij Bijnen Zakelijk 3 uur geleden
De jaarlijkse voertuigenzegening blijft niet beperkt tot motoren, personenauto's en trucks. Ook scootmobielers sluiten aan.
Met Gods zegen op de Markt kunnen voertuigen weer de weg op Geloof en spiritualiteit 4 uur geleden
De schedel van een metoposaurus is vanaf vrijdag in het Oertijdmuseum in Boxtel te zien. Het miljoenen jaren oude skelet is door medewerkers van het Oertijdmuseum weer in elkaar gezet.
Oertijdmuseum toont als eerste skelet oeroude 'salamander' Historie 5 uur geleden
In de laatste twee weken van augustus wordt in Liempde gecollecteerd voor De Zonnebloem.
Zonnebloemloterij: verkoop huis aan huis in Liempde Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 9 uur geleden
Logo
Liefhebbers van rock & roll muziek, kwamen zaterdagavond aan hun trekken in de tent in het Concordiapark in Liempde. Daar traden The Explosion Rockets op. De band bracht hits van Elvis, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry en vele anderen.
Explosion Rockets zorgen voor swingende start Rock en Rollend Liempde Cultuur 19 mei, 16:00