Burgemeester mark Buijs leidt de quizronde in het Boxtelse gemeentehuis. Alle smartphones, iPad's en laptops moesten op de vloer worden gelegd om spieken te voorkomen... (Foto: Marc Cleutjens).
Burgemeester mark Buijs leidt de quizronde in het Boxtelse gemeentehuis. Alle smartphones, iPad's en laptops moesten op de vloer worden gelegd om spieken te voorkomen... (Foto: Marc Cleutjens).

Bokselse Kwis verbindt Boxtelaren

Algemeen

Ook de tweede editie van de Bokselse Kwis is zaterdag succesvol verlopen. In totaal 55 teams gingen in de avonduren aan de slag met een quizboek waarin zo'n honderd vragen stonden, opdrachten op locatie en bijzondere missie: saucijzenbroodjes bakken.

Naast het invullen van het quizboek moest een reeks opdrachten op locatie gedaan worden. In café D'n Hendrik aan de Markt moesten uit drie melodielijnen liedjes van bekende en minder artiesten ontcijferd worden. Het muzikale duo Marc van de Laar en Myrinke van Werkum koos voor flarden uit liedjes van Joe Dassin, Amanda Marshall en Bruno Mars. Een lastige maar uitdagende opgave...

In de raadzaal onderwierp burgemeester Mark Buijs de deelnemers aan twintig meerkeuzevragen over de Boxtelse actualiteit. Daarbij moesten alle digitale hulpmiddelen bij Buijs ingeleverd worden; de burgemeester zag er op toe dat niet (digitaal) gespiekt werd.

Op de Markt moesten alle teamcaptains in een sportieve outfit verschijnen en meedoen aan een race op houten skilatten.Het leverde hilarische taferelen op. Bij makelaar ElzenMaas moest een opdracht in de etalage gemaakt worden, in de Stationsstraat moest de omtrek van de dikke boom voor de Rabobank worden opgemeten. Al deze activiteiten zorgden voor leuke en spontane ontmoetingen op straat en dat is de achterliggende gedachte van de quiz: inwoners verbinden en samen een gezellige avond beleven. Leuke bijkomstigheid: alle teams strijden voor lokaal goed doel.

Om klokslag elf uur leverden alle teams hun quizboek in bij restaurant En Garde!, ook dit jaar de thuisbasis van de drie organisatoren Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens. Die beginnen aan een vervolgklus: nakijken. Op 11 december wordt de uitslag bekendgemaakt tijdens een feestavond in activiteitenboerderij 't Dommeltje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De deelnemers aan het eendaagse lentetoernooi van LTV Munsel.
Tennissers LTV Munsel vinden mixen wel zo gezellig Sport 1 uur geleden
Tijdens Koningsdag waren er veel sportieve spelletjes voor de jeugd in sportpark De Laat in Gemonde.
Sportpark De Laat was stralend middelpunt tijdens Koningsdag in Gemonde Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Waterschap met ruime buffer de zomer in Natuur & milieu 2 uur geleden
Logo
Honderd wandelaars banjerden vorig jaar door Liempde voor de avonddriedaagse van buurtvereniging Den Berg. Basisschool De Oversteek was goed vertegenwoordigd.
Den Berg stopt na 40 jaar met wandeldriedaagse Cultuur 3 uur geleden
MEP-hockeyster Aniek de Bekker in duel verwikkeld met een speelster van Etten-Leur.
Laatste loodjes wegen zwaar voor mannen MEP Sport 5 uur geleden
De ASML-campus in Veldhoven.
Balans: 'Uitbreiding ASML biedt kansen voor Boxtel' Economie 5 uur geleden
Logo
De mannen van de hobbyclub in het noodlokaal achter de Sint-Willibrordusschool. Links werkt Fons van der Heijden aan de maquette van het nieuwe onderkomen.
Hobbyclub Esch wil naar trapveldje verhuizen Verenigingen 6 uur geleden
Zonnepanelen op het dak van de Angelaschool.
Zonnepanelen: waar gaat dat heen? Duurzaamheid 8 uur geleden