Afbeelding

Stoomtrein houdt halt in Boxtel

Algemeen

Een ritje maken in een echte stoomtrein? Dat kan zondag 13 september in Boxtel. Dan stopt op het station een historische stoomtrein die op en neer pendelt tussen Oisterwijk en Eindhoven.

Oisterwijk staat zondag uitgebreid stil bij de viering van 150 jaar spoor. In 1865 werd Oisterwijk - net als Boxtel - aangesloten op het spoorwegnet. De stichting Ons Oisterwijk heeft om die reden een stoomtrein geboekt die zondag een paar historische ritten gaat maken.

De trein vertrekt 's morgens vanuit Rotterdam richting Oisterwijk en stopt onderweg in Breda, Gilze en Tilburg. Nadat in Oisterwijk reizigers zijn ingestapt, vertrekt de boemel richting Boxtel. In de authentieke wagons is plaats voor maximaal vijfhonderd passagiers, die in de voorverkoop kaartjes kunnen kopen. In Boxtel zijn kaartjes te koop bij de VVV aan de Markt. Een retourtje Boxtel-Eindhoven kost 15 euro, kinderen betalen 10 euro.

Tijdens de eerste rit naar Oisterwijk rijden tal van hoogwaardigheidsbekleders mee, onder wie commissaris van de koning Wim van de Donk en verschillende gemeentebestuurders uit Brabantse steden en dorpen. Wie besluit om in Oisterwijk uit te stappen, kan daar meedoen aan allerlei activiteiten, zoals het stoomfestival bij de Leerfabriek, een modedag in het winkelhart van het dorp. Ook wordt in Oisterwijk meegedaan aan Open Monumentendag en wordt een uitmarkt gehouden.

Het aankomsttijd van de stoomtrein in Boxtel staat volgens zegsman Kees van Dongen van Ons Oisterwijk nog niet helemaal vast; de organisatie is afhankelijk van het spoorboekje van ProRail. De verwachting is dat de trein omstreeks 13.00 uur vanuit Oisterwijk naar Boxtel zal vertrekken. Mogelijk wordt later in de middag een tweede keer halt gehouden in Boxtel, maar dat is onzeker. ,,Wie naar Oisterwijk komt, kan 's middags in elk geval twee keer instappen." (Foto: Gerard Schalkx).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 1 uur geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 2 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 2 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 6 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 21 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 22 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen gisteren