Afbeelding

Fotolijst RKSV Boxtel lag níet op vuilcontainer

Algemeen

Voetbalclub RKSV Boxtel opent zondag 6 september niet alleen de nieuwe competitie, maar ook een seizoen met tal van jubileumactiviteiten in aanloop naar het 75-jarig bestaansfeest. In de papieren editie besteedde Brabants Centrum gisteren ruim aandacht hieraan. Dat echter een historisch wandbord van de milieustraat is gered, blijkt toch iets anders gelopen...

Sinds enkele jaren woont Adri van Weert in Breda. En dus ontvangt hij als postabonnee de krant een dag later in de bus. Bij het lezen van het artikel over het naderende jubileumfeest schoot hem de opmerking over een teruggevonden houten paneel met daarop portretjes van voormalig eerste-elftalspelers in het verkeerde keelgat. Voorzitter Ties Pronk meldde in een interview dat het wandbord, met daarop de naam van een van de voorlopers van de jubilerende club, van de milieustraat was gered door Ad van de Brand. ,,Maar dat verhaal klopt niet", meldt Van Weert.

Toen Boxtel in de jaren zeventig sportpark Munsel betrok, belandde het bord in het ballenhok. In de tijd dat de club in het voormalige Sint-Paulus Sportpark speelde, hing het in de kantine, gevestigd in het tegenwoordige gemeenschapshuis De Rots. Omdat hij het jammer vond dat het reeds bord beschadigde bord stond te verpieteren, ontfermde Van Weert zich erover. ,,Met toestemming van het bestuur", benadrukt hij. ,,Jarenlang had ik het in bewaring, maar toen ik van Boxtel naar Breda verhuisde, heb ik het aan mijn neef Ad van de Brand gegeven."

Dat het bord nu terug is bij RKSV Boxtel vindt Van Weert prima. ,,Maar ik wil niet hebben dat mensen denken dat ik het bij het oud vuil heb gezet, want dat is pertinent onjuist."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
De open boerderijdag bij de familie Van Alphen op Luissel trok ruim duizend bezoekers op tweede pinksterdag.
Boerderij familie Van Alphen druk bezocht: 'Koeien zijn lief, maar ze likken aan m'n hand' Jeugd 1 uur geleden
Logo
Limuscene kreeg weliswaar een paar stortbuien over zich heen, maar dat mocht de pret niet drukken. Publiek en muzikanten vermaakten zich opperbest.
Regen deert muzikanten en bezoekers 16e Limuscene niet Cultuur 3 uur geleden
In het kantoor van Bijnen Uitvaartzorg aan de Baroniestraat 53 in Boxtel is 30 mei een bijeenkomst over loslaten en nalaten.
Avond over loslaten en nalaten bij Bijnen Zakelijk 4 uur geleden
De jaarlijkse voertuigenzegening blijft niet beperkt tot motoren, personenauto's en trucks. Ook scootmobielers sluiten aan.
Met Gods zegen op de Markt kunnen voertuigen weer de weg op Geloof en spiritualiteit 4 uur geleden
De schedel van een metoposaurus is vanaf vrijdag in het Oertijdmuseum in Boxtel te zien. Het miljoenen jaren oude skelet is door medewerkers van het Oertijdmuseum weer in elkaar gezet.
Oertijdmuseum toont als eerste skelet oeroude 'salamander' Historie 6 uur geleden
In de laatste twee weken van augustus wordt in Liempde gecollecteerd voor De Zonnebloem.
Zonnebloemloterij: verkoop huis aan huis in Liempde Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 10 uur geleden
Logo
Liefhebbers van rock & roll muziek, kwamen zaterdagavond aan hun trekken in de tent in het Concordiapark in Liempde. Daar traden The Explosion Rockets op. De band bracht hits van Elvis, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry en vele anderen.
Explosion Rockets zorgen voor swingende start Rock en Rollend Liempde Cultuur 19 mei, 16:00