Koen de Kort geeft uitleg aan koning Willem-Alexander tijdens een 'werkbezoek' aan Giant-Alpecin. Op de achtergrond ook burgemeester Van Zanen van Utrecht. (Foto: Koen de Kort/Twitter).
Koen de Kort geeft uitleg aan koning Willem-Alexander tijdens een 'werkbezoek' aan Giant-Alpecin. Op de achtergrond ook burgemeester Van Zanen van Utrecht. (Foto: Koen de Kort/Twitter).

Koen de Kort kletst met koning

Algemeen

UPDATE: Wielrenner Koen de Kort heeft zaterdagmiddag kort voor de start van de Tour de France een ontmoeting gehad met koning Willem-Alexander. Zondag koerste De Kort in het peloton naar Neeltje Jans, waar hij op enige afstand van winnaar André Greipel over de meet kwam.

De rit van Utrecht via Rotterdam naar het voormalig werkeiland in de Oosterschelde was spectaculair en kende mede vanwege hevige regenbuien een verrassend koersverloop waarin nogal wat grote namen op achterstand raakten. Opnieuw was het zeer druk; het publiek stond onderweg rijendik.

De Kort staat momenteel 162e in het klassement, op 6 minuten en 39 seconden van de nieuwe geletruidrager Fabian Cancellara. De Zwitser werd derde op de meet en verdiende daardoor genoeg seconden om het geel over te nemen van Rohan Dennis

Koning Willem-Alexander bracht zaterdag een bezoek aan de ploeg Giant-Alpecin en zag hoe De Kort zich via een warming-up voorbereidde op de openingsrit. ,,Ik had een ijshanddoek op mijn hoofd en toen ik die afdeed, zag ik ineens dat de koning bij me stond", aldus de Liempdenaar op zondagmiddag voor de NOS-camera.

De Kort blikte enthousiast terug op de eerste dag in zijn vijfde Tour de France. ,,Wat een drukte om me heen. Het was al een droom om met de Tour de France in Nederland te starten en die droom is echt onvergetelijk geworden, zeker nu ik met de koning heb kunnen kletsen."

Zondagmiddag rijdt het peloton naar Neeltje Jans, waar de finish van de tweede etappe is. De Kort hoopt dat Giant-Alpecin kan meesprinten voor de etappezege; John Degenkolb is de man die het karwei moet afmaken nu Marcel Kittel niet aan de start is verschenen. ,,Er komt zeker een lead-out treintje waarin ik de voorlaatste plek inneem en John ga afzetten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Na afloop van de Kampinatocht was het voor de wandelaars goed toeven op het terras van B&B D'n Hop.
Omleidingen nodig tijdens wandeltocht over zompige Kampina Sport 2 uur geleden
Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 6 uur geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 7 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 7 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 8 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 11 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 5 mei, 16:00
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 5 mei, 15:00