Afbeelding

Eerbetoon Joia Rath aan Herman van Veen

Algemeen

In de Roepaen-kapel in Ottersum heeft Joia Rath een eerbetoon gebracht aan Herman van Veen. Het is een intieme, akoestische versie waarvan de videoclip online te zien is.

,,Ik ben keer op keer verrast over wat het lied 'Anders Anders' bij mensen losmaakt. Het vangt de pure waarheid en wijsheid van de liefde en weet ieder mens te raken. Dit inspireert me enorm. Om lief te hebben, om te delen en om van elkaar te leren."

Herman van Veen werd in maart dit jaar 70 en zangeres Joia (22) brengt daarom een eerbetoon aan één van zijn mooiste liedjes: 'Anders Anders'. De clip is opgenomen in de prachtige Roepaen kapel met gitarist en goede vriend Tjebbe Zeeman. ,,Een microfoon in het toilet, een lamp op het kloosterdak; het was een heel mooi avontuur", aldus Joia.

De release wordt woensdagavond gevierd worden met een optreden op 'MEATS' in het Nieuw Rotterdams Café. Daar is ook de EP te koop die Joia eerder dit jaar uitbracht, met naast 'Anders Anders' haar vorige singles 'Midnight Dinner' en 'Silver Plate'.

Tijdens het maken van de videoclip merkte Joia hoeveel het nummer bij haar luisteraars losmaakt. Daarom maakte ze een korte documentairereeks waarin vrienden, familie en fans uitleggen wat het nummer met hun doet en waar het ze raakt. Een korte compilatie van die verhalen kwam vorige week uit en de komende weken zullen de afzonderlijke verhalen één voor één verschijnen. (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De deelnemers aan het eendaagse lentetoernooi van LTV Munsel.
Tennissers LTV Munsel vinden mixen wel zo gezellig Sport 12 uur geleden
Tijdens Koningsdag waren er veel sportieve spelletjes voor de jeugd in sportpark De Laat in Gemonde.
Sportpark De Laat was stralend middelpunt tijdens Koningsdag in Gemonde Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Waterschap met ruime buffer de zomer in Natuur & milieu 13 uur geleden
Logo
Honderd wandelaars banjerden vorig jaar door Liempde voor de avonddriedaagse van buurtvereniging Den Berg. Basisschool De Oversteek was goed vertegenwoordigd.
Den Berg stopt na 40 jaar met wandeldriedaagse Cultuur 14 uur geleden
De twee hoofdteams van MEP speelden zondag. De mannen eindigden hun duel met een gelijkspel, de vrouwen verloren.
Laatste loodjes wegen zwaar voor mannen MEP Sport 16 uur geleden
De ASML-campus in Veldhoven.
Balans: 'Uitbreiding ASML biedt kansen voor Boxtel' Economie 17 uur geleden
Logo
De mannen van de hobbyclub in het noodlokaal achter de Sint-Willibrordusschool. Links werkt Fons van der Heijden aan de maquette van het nieuwe onderkomen.
Hobbyclub Esch wil naar trapveldje verhuizen Verenigingen 17 uur geleden
Zonnepanelen op het dak van de Angelaschool.
Zonnepanelen: waar gaat dat heen? Duurzaamheid 19 uur geleden