Een gedeelte van de afvalapp.
Een gedeelte van de afvalapp. Een gedeelte van de afvalapplicatie van Afvalwijzer

Boxtel lanceert afvalapp

Algemeen

Sinds Boxtel begin 2014 overstapte op het zogeheten diftarsysteem, is het aantal afvalcontainers dat aan de straat wordt gezet, fors gedaald. Hierdoor heeft de gemeente besloten vanaf 6 juli de inzamelingsroutes te veranderen. Woendag zijn de nieuwe afvalkalenders op de post gegaan, vanaf 6 juli worden de nieuwe routes ingevoerd. Tegelijkertijd met de nieuwe routes wordt ook de applicatie Afvalwijzer voor mobiele telefoons gelanceerd, die aangeeft wanneer het afval op adressen wordt opgehaald.

De applicatie Afvalwijzer is te downloaden voor telefoons met de besturingssystemen Windows, iOS en Android. Bij de twee laatstgenoemde systemen is de app ook beschikbaar voor tablets. Na het downloaden van de applicatie kunnen mensen hun postcode ingeven en zien ze meteen op welke dagen plastic, rest- en tuinafval wordt opgehaald op hun adres. Ook kan iedereen aangeven wanneer hij zo'n automatische herinnering wilt ontvangen, bijvoorbeeld een dag voordat de kliko wordt geleegd. Vervolgens krijgen ze een melding op hun mobiele telefoon of tablet.

De gemeente stuurt ook meldingen wanneer afval onverhoopt niet wordt opgehaald, bijvoorbeeld door winters weer. Daarnaast zijn er nog allerlei andere opties mogelijk met de applicatie. Zo worden openingstijden van de milieustraat genoemd en wordt per afvalstroom uitleg gegeven. Mensen die niet over een smartphone beschikken,kunnen herinneringen per e-mail ontvangen. Ook is de jaarkalender vanaf www.boxtel.nl te downloaden. De kalender wordt dit jaar nog eenmaal per post verspreid, vanaf 2016 is het papieren document alleen op aanvraag beschikbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Na afloop van de Kampinatocht was het voor de wandelaars goed toeven op het terras van B&B D'n Hop.
Omleidingen nodig tijdens wandeltocht over zompige Kampina Sport 5 uur geleden
Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 9 uur geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 10 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 11 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 11 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 14 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 5 mei, 16:00
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 5 mei, 15:00