Pastoor Johannes Heesters zegent een imposante Rolls Royce tijdens de start van de zilveren Keistampersrit door Het Groene Woud. (Foto: Marc Cleutjens).
Pastoor Johannes Heesters zegent een imposante Rolls Royce tijdens de start van de zilveren Keistampersrit door Het Groene Woud. (Foto: Marc Cleutjens).

Pruttelende auto's en motoren op Oldtimerdag Liempde

Algemeen

De tiende Brabantse Oldtimerdag in Liempde heeft op Tweede Pinksterdag honderden liefhebbers van klassiekers en oldtimers op de been gebracht. Ze konden zich vergapen aan prachtig gerestaureerde auto's, waarvan sommigen stamden uit grootvaders tijd. De deelnemers aan de Oldtimerdag reden mee aan de 25e Keistampersrit, die ooit in Boxtel begon, maar ook al vijftien jaar thuis is in Liempde.

Volgens voorzitter Paul Saris van historische vereniging Terug in d'n Tèd Liemt was de belangstelling voor de Brabantse Oldtimerdag onverwacht groot. ,,Wie 's ochtends naar de Buienrader keek, zag dat de druppels snel voorbij zouden waaien. Toch zijn met name de mensen met oldtimers (auto's gemaakt voor 1949 - red.) weggebleven. Ze zijn erg zuinig op hun auto's en laten de auto in de garage als regen dreigt."

Dat gold zeker niet voor de mensen die wilden pronken met een klassieker (auto gemaakt tot 1975 - red.). Die waren er meer dan anders, ook het aantal deelnemers met brommers was groter dan in andere jaren. Opvallend was de afwezigheid van de Volvoclub, waardoor het programma ietwat moest worden omgegooid en 's morgens al gestart werd met toerritten voor tractoren en brommers.

Compleet met nostalgische kermisattracties, ambachtelijke verkoopkramen en natuurlijk de altijd goedlachse acteurs van Terug in d'n Tèd Liemt was het genieten in Liempde, ook al bleef de zon - in tegenstelling tot Eerste Pinksterdag - meestal verscholen achter een grijs wolkendek...

Lees meer over de Brabantse Oldtimerdag in Brabants Centrum van 28 mei.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 2 uur geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 3 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 4 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 7 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 22 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 23 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen gisteren