Burgemeester Mark Buijs opende zondag de de tentoonstelling  Kunst op Stapel door de 'sluitsteen' te plaatsen op een stapel door de deelnemende exposanten gesigneerde kubusblokken. (Foto: Stefan Latijnhouwers).
Burgemeester Mark Buijs opende zondag de de tentoonstelling Kunst op Stapel door de 'sluitsteen' te plaatsen op een stapel door de deelnemende exposanten gesigneerde kubusblokken. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Expo Kunst op Stapel ziet licht

Algemeen

Natuur, water en religie zijn de thema's die centraal staan in de bijzondere tentoonstelling 'Kunst op Stapel' in Boxtel. In en rond het park bij kasteel Stapelen is een kunstexpositie ingericht waar werk te zien is van vijftien geselecteerde kunstenaars.

De expositie, die wordt gehouden omdat de paters assumptionisten in 2015 honderd jaar wonen en werken in Boxtel, is zondagmiddag officieel geopend door burgemeester Mark Buijs. De spiegeltent in het park vormde het decor voor de drukbezochte bijeenkomst. Gitarist Harry Hendriks en Daniëlle Lous luisterden de openingsceremonie op prachtige wijze op, onder meer met de nummers 'Birds' van Anouk en 'Mag ik dan bij Jou' van Claudia de Breij. 

De tentoonstelling is tot stand gekomen onder auspiciën van de Assumptiestichting in samenwerking met de Kunststichting Boxtel. Onder de geselecteerde kunstenaars zijn twee plaatselijke kunstenaars: Bea de Leeuw met het werk 'Hemelse Fossielen' en 'Gefocust' van Lilian van Rossum. De kunstwerken zijn te bezichtigen tot eind september.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Tessa Berkelmans is in haar element op de bühne, zoals hier in het Herman van Veen Arts Centre in Soest. Met haar eerste Nederlandse soloshow staat ze vrijdag 24 mei op de planken van Podium Boxtel.
Tessa Berkelmans in Podium Boxtel: 'Als ik op de planken sta, ben ik graag mezelf' Cultuur 20 minuten geleden
Na afloop van de Kampinatocht was het voor de wandelaars goed toeven op het terras van B&B D'n Hop.
Omleidingen nodig tijdens wandeltocht over zompige Kampina Sport 17 uur geleden
Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 21 uur geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 22 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 22 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 23 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 6 mei, 07:00
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 5 mei, 16:00