Henk van Kasteren, Paul Hermans, Ria van Dijk, Riky Goedhart, Stephan Meister, Guus Eltink en Toon van Grinsven (vlnr) zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Na afloop van de lintjesregen poseerden zijn met burgemeester Mark Buijs en diens echtgenote Christel. (Foto: Peter de Koning).
Henk van Kasteren, Paul Hermans, Ria van Dijk, Riky Goedhart, Stephan Meister, Guus Eltink en Toon van Grinsven (vlnr) zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Na afloop van de lintjesregen poseerden zijn met burgemeester Mark Buijs en diens echtgenote Christel. (Foto: Peter de Koning).

Zeven lintjes in Boxtel

Algemeen

Zeven inwoners van de gemeente Boxtel zijn vrijdagochtend 24 april tijdens de nationale lintjesregen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ria van Dijk, Guus Eltink, Riky Goedhart, Toon van Grinsven, Paul Hermans, Henk van Kasteren en Stephan Meister kregen een koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Mark Buijs in de raadzaal van het gemeentehuis.

De verdiensten van Ria van Dijk (65) liggen in haar woonplaats Liempde, waar ze zich bestuurlijk inzette voor het Vrouwencontact en de judo- en bridgeclub. Ook is ze vrijwilligster voor De Zonnebloem.

Guus Eltink (68) dankt zijn lintje onder meer aan zijn inzet voor de politieke partij INbox, voor voetbalclub ODC, voor paardensportvereniging Sint-Martinus en voor de stichting Vrienden van het Poolse Volk. Daarnaast is hij actief voor het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris, waar hij gisteren nog het koningschieten won.

Als belangenbehartiger voor mensen met een beperking zat Riky Goedhart (63) jarenlang in cliëntenorganisaties van Groote Cingels en Cello. Sinds tien jaar is zij bovendien vrijwilligster in de Boxtelse Wereldwinkel.

Wie iets moeten weten over Lennisheuvel, kan niet om Toon van Grinsven (77) heen. Hij buigt zich over alle ruimtelijke plannen, stelt hij maandelijks de wijkkrant Rond Kerk en Orion samen en onderhoudt hij de websites met informatie over het kerkdorp.

Paul Hermans (64) heeft een grote staat van dienst opgebouwd in het onderwijs. Daarnaast kennen velen hem onder meer als gedreven vrijwilliger van evenementenstichting Boxtel Vooruit, als warm pleitbezorger van de reuzencultuur en als voorzitter van seniorenharmonie Buchestelle.

Als er een penningmeester nodig is, wordt vaak naar Henk van Kasteren (52) gekeken. Werkzaam op de bedrijfsadministratie van WSD Groep vervult hij in zijn vrije tijd bestuurstaken voor de Boxtelse Badminton Club, gemeenschapshuis Orion en Omroep Dommelland.

De afdeling G-voetbal bij ODC bestaat 25 jaar en medeoprichter Stephan Meister (50) zorgt er al die tijd mede voor dat mensen met een beperking sportplezier wordt geboden. Als trainer, begeleider en coördinator is hij voor deze club actief. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Na afloop van de Kampinatocht was het voor de wandelaars goed toeven op het terras van B&B D'n Hop.
Omleidingen nodig tijdens wandeltocht over zompige Kampina Sport 16 uur geleden
Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 20 uur geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 21 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 22 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 22 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur gisteren
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 5 mei, 16:00
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 5 mei, 15:00