Leerlingen van de Sint-Petrusschool vormen een hart, verwijzend naar het optochtthema 'Liefde''. (Foto: Annelieke van der Linden).
Leerlingen van de Sint-Petrusschool vormen een hart, verwijzend naar het optochtthema 'Liefde''. (Foto: Annelieke van der Linden).

Schoolcarnaval: optochten en hossen

Algemeen

Carnaval is vrijdag van start gegaan. Kinderen gingen in hun meest fraaie carnavalsoutfit naar school om deel te nemen aan leuke carnavalsactiviteiten. Zo werden optochten georganiseerd op scholen, maar ook muziekbingo's en natuurlijk hossen in de aula...

Leerlingen van de Sint-Petrusschool liepen vrijdagochtend in een carnavalsstoet door het thema. De optocht van de school, die door het centrum van Boxtel voerde, stond in het teken van 'Liefde', een verwijzing naar Valentijnsdag op zaterdag 14 februari. ,,De hele dag staan in het teken van carnaval", aldus juffrouw Kim. Na de optocht werd in de schoolklassen een muziekbingo georganiseerd. Leerlingen kregen muziekjes te horen en konden deze aanstrepen op hun bingokaarten. De winnaars kregen een prijsje. Na de lunch was het eindelijk tijd voor de kinderen om te hossen in hun carnavalsoutfits...

Voor basisschoolleerlingen staat zaterdagmiddag de jeugdoptocht op het programma. Burgemeester Mark Buijs overhandigt om 14.11 uur op de Markt de sleutel van Eendengat aan jeugdprins Teun d'n Urste en jeugdprinses Lieke de Twidde. Vervolgens vangt om 14.33 uur de jeugdoptocht aan. De route voert vanaf de Markt via de Rozemarijnstraat, Rechterstraat, Molenstraat en Van der Voortweg naar jeugdhofpaleis De Kwekpoel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Na afloop van de Kampinatocht was het voor de wandelaars goed toeven op het terras van B&B D'n Hop.
Omleidingen nodig tijdens wandeltocht over zompige Kampina Sport 6 uur geleden
Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen 10 uur geleden
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd 11 uur geleden
De PVS-mascotte Phoxy brengt 18 mei een bezoek aan sportpark De Roode Bleek in Liempde.
PSV-mascotte Phoxy bezoekt DVG Verenigingen 12 uur geleden
Bernard Vekemans in het gelijknamige museum dat onder andere was- en strijkspullen herbergt.
Rondleiding Museum Vekemans MuBo 10 jaar 12 uur geleden
Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 15 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 5 mei, 16:00
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 5 mei, 15:00