Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer. Foto: Bas van den Biggelaar, 2023.

Café D’n Boer toch nog een paar keer geopend

MuBo 10 jaar

Het eind vorig jaar gesloten oudste café van Boxtel opent nog tweemaal de deuren: op de zondagmiddagen 31 maart en 23 juni. Speciaal in het kader van Samen Cultureel op Stap in Boxtel krijgen bezoekers een inkijkje in de historie van café D’n Boer aan de Corpus.

De eerste vermelding dateert van 1690; het etablissement heette toen café ‘t Santvliet. Eind negentiende eeuw nam Driek van Erp de tapperij over, die daarna in bezit bleef van de familie. Opa Janus breidde de onderneming in 1902 uit met een transportbedrijf en in 1928 kwam er ook nog een brandstoffenhandel bij. 

Harrie senior, de vader van de laatste uitbater, runde het bedrijf vanaf 1958 twintig jaar lang. Nadat Harrie van Erp junior in 1978 trouwde, namen hij en zijn vrouw Jolanda de boel over. Destijds was hij de jongste kastelein van Boxtel. Broer Ad zette het transportbedrijf voort. 

Tijdens de twee dagen dat de deuren weer even open gaan, is een bescheiden expositie ingericht. Bezoekers krijgen tussen 15.00 en 17.00 uur een hapje en een drankje in de bruine kroeg, die Harrie heeft omgevormd tot zijn mancave. Samen met Jolanda geeft hij een toelichting op diverse historische foto’s. Aanmelden kan via info@muboboxtel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 7 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 11 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 13 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 13 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59