Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer. Foto: Bas van den Biggelaar, 2023.

Café D’n Boer toch nog een paar keer geopend

MuBo 10 jaar

Het eind vorig jaar gesloten oudste café van Boxtel opent nog tweemaal de deuren: op de zondagmiddagen 31 maart en 23 juni. Speciaal in het kader van Samen Cultureel op Stap in Boxtel krijgen bezoekers een inkijkje in de historie van café D’n Boer aan de Corpus.

De eerste vermelding dateert van 1690; het etablissement heette toen café ‘t Santvliet. Eind negentiende eeuw nam Driek van Erp de tapperij over, die daarna in bezit bleef van de familie. Opa Janus breidde de onderneming in 1902 uit met een transportbedrijf en in 1928 kwam er ook nog een brandstoffenhandel bij. 

Harrie senior, de vader van de laatste uitbater, runde het bedrijf vanaf 1958 twintig jaar lang. Nadat Harrie van Erp junior in 1978 trouwde, namen hij en zijn vrouw Jolanda de boel over. Destijds was hij de jongste kastelein van Boxtel. Broer Ad zette het transportbedrijf voort. 

Tijdens de twee dagen dat de deuren weer even open gaan, is een bescheiden expositie ingericht. Bezoekers krijgen tussen 15.00 en 17.00 uur een hapje en een drankje in de bruine kroeg, die Harrie heeft omgevormd tot zijn mancave. Samen met Jolanda geeft hij een toelichting op diverse historische foto’s. Aanmelden kan via info@muboboxtel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Afbeelding
Met De Keistampers wandelen door de Kampina Sport 57 minuten geleden
Hans van der Schoot overhandigt het eerste exemplaar van het jaarboek 2021 samen met een boeket bloemen aan Thea Tilburgs.
Heemkunde Gemonde brengt weer jaarboek uit Verenigingen 2 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
De Jordaantjes: alle namen zijn achterhaald! Historie 3 uur geleden
Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 12 uur geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 17 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 18 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 19 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 20 uur geleden