Loopgroep 'Een bietje meer' nam, net als andere deelnemers, het parkeerbeleid van de gemeente Boxtel op de korrel. (Foto: Annelieke van der Linden).
Loopgroep 'Een bietje meer' nam, net als andere deelnemers, het parkeerbeleid van de gemeente Boxtel op de korrel. (Foto: Annelieke van der Linden).

Weer zit mee tijdens Grote Eendentrek

Algemeen

De sluiting van drugspanden, het biomassaplein het parkeerbeleid in het centrum, het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer: net als vorig jaar werd door de deelnemers aan de Grote Eendentrek gretig gebruik gemaakt van actuele thema's. Het publiek genoot van de creatief uitgedoste loopgroepen en fraaie praalwagens die door het centrum van Eendengat trokken. En ondanks het dreigende wolkendek boven de Markt viel er tijdens de optocht geen druppel. De zon liet zich zelfs regelmatig zien...

Opvallend was dat meerdere groepen kozen voor dezelfde thema's. Meerdere malen werd het parkeerbeleid op de korrel genomen, inclusief boa's en grote blauwe parkeerschijven. Ook de sluiting van drugspanden kwam een aantal keer terug. Zo bouwde CV De Agterblijvers een prachtige wagen onder het motto 'met de verkeerde plant in huis, krijg je bezoek van Mark Buijs', terwijl CV Skôn Boxtel het publiek mee terugnam naar de tijd van de hippies, de tijd waarin wiet veelvuldig werd gerookt.

Het 55-jarig jubileum van de Stichting Openbaar Carnaval (SOC) bleek voor verschillende deelnemers een bron van inspiratie. CV De Natneuzen haalde enkele 'oude dansmariekes' van stal, terwijl Buurtschap West iets terugdeed voor de SOC en letterlijk een 'skon carnaval' organiseerde, inclusief gigantische wasmachine en wasmolen waaraan de portretten van alle carnavalsprinsen door de jaren heen aan een wasknijper hingen...

Uitslag Grote Eendentrek

Spontane deelnemers: 1. Kanunniken; 2. Alle goeie in 3; 3. De Fretjes. Loopgroepen: 1. Een bietje meer; 2. The Ladies; 3. De Natneuzen. Wagens: 1. Buurtschap West; 2. Geen Drank Geen Klank; 3. Gin Verstand. Juryprijs: Gin Verstand. Beste Boxtels idee: De Fretjes.

Een uitgebreid verslag in woord en beeld staat in Brabants Centrum van dinsdag 13 en donderdag 15 februari, alsmede op de Facebookpagina.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 1 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 2 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 3 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 4 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 6 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 7 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 9 uur geleden