Verschillende gebieden zijn op een natuurlijke wijze onder water gelopen de afgelopen weken, waaronder de Logtsebaan (foto) op de grens van Lennisheuvel en Spoordonk waar de Beerze gecontroleerd buiten zijn oevers mag treden. (Foto: Peter de Koning).
Verschillende gebieden zijn op een natuurlijke wijze onder water gelopen de afgelopen weken, waaronder de Logtsebaan (foto) op de grens van Lennisheuvel en Spoordonk waar de Beerze gecontroleerd buiten zijn oevers mag treden. (Foto: Peter de Koning).

Peil Dommel en Essche Stroom gezakt

Algemeen

Waterschap De Dommel heeft deze week dijkbewaking ingesteld op enkele plekken in het dal van de Dommel en de Essche Stroom. Aanleiding voor de maatregel is de langdurige regenval van de voorbije weken waardoor de waterstanden veel hoger dan normaal staan. Inmiddels is het waterpeil weer gezakt, waardoor de situatie 'normaal' kan worden genoemd, zo laat het waterschap weten. De noodpompen in Esch en Sint-Oedenrode zijn weer weg.

Volgens het waterschap was de grond na de vele regen verzadigd en stonden beken en sloten zo vol dat het regenwater sneller in de Dommel en de Essche Stroom terecht komt. Woensdagochtend werd het hoogste peil bereikt. Het waterpeil in de Essche Stroom is inmiddels twintig centimeter gezakt en in de Dommel bij Sint-Oedenrode vijftien centimeter. ,,Gelet op de weersvoorspellingen verwachten we dat het waterpeil de komende dagen in alle beken het gebied van Waterschap De Dommel nog verder gaat zakken. De genomen maatregelen worden weer opgeheven", aldus het waterschap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 1 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 2 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 18 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 19 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 20 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 21 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 22 uur geleden