Afbeelding

Veel animo voor 'Boxtelse' Jesus Christ Superstar

Algemeen

De initiatiefnemers van de Boxtelse uitvoering van rockopera Jesus Christ Superstar zijn de voorbije weken overstelpt met positieve reacties. Naast heel veel steunbetuigingen hebben zich al zo'n dertig zangers en zangeressen gemeld die een rol ambiëren in de uitvoeringen, die vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 maart plaatsvinden in de voormalige Heilig Hartkerk. De audities worden volgende maand gehouden in de pastorie naast het leegstaande kerkgebouw.

Een week voor Pasen wordt het kerkgebouw in de wijk Breukelen, dat in januari aan de eredienst werd onttrokken, omgebouwd tot een concertzaal waar per voorstelling ongeveer 450 bezoekers welkom zijn.

Boxtelaar Roeland Heesbeen lanceerde het idee om de befaamde rockopera van Andrew Lloyd Webber in Boxtel op de planken te brengen. Als muzikant maakte hij deel uit van het ensemble dat eerdere producties begeleidde in Tilburg en in Empel. In zijn ogen leent de vroegere kerk aan de Baroniestraat zich uitstekend voor een grote theaterproductie, die door vrijwel uitsluitend lokaal talent zal worden opgevoerd.

De initiatiefnemer maakt duidelijk dat zangers en zangeressen zich nog steeds kunnen aanmelden voor de audities. Hij benadrukt dat uitsluitend gezocht wordt naar zangtalent; de muzikale begeleiding van Jesus Christ Superstar wordt verzorgd door een rockband die al eerder is samengesteld en ook de shows in Tilburg en Empel ondersteunde. ,Daarnaast zoeken we natuurlijk figuranten en kunnen mensen zich aanmelden die een andere activiteit willen doen. Denk aan technische ondersteuning, catering, decorbouw en kledingproductie."

De theaterproductie zal in totaal uit ongeveer dertig deelnemers bestaan. Naast zangeres en zangeressen behoren daartoe ook koorleden, figuranten en musici. Zangers en zangeressen die zich willen aanmelden voor een auditie, kunnen een inschrijfformulier opvragen via e-mail: jcheilighart@gmail.com.

Lees meer over de 'Boxtelse' uitvoering van Jesus Christ Superstar in Brabants Centrum van donderdag 20 augustus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 2 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 3 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 4 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 5 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 7 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 8 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 9 uur geleden