Afbeelding

Schrijver Peter Buwalda op Boxtels Boek en Bal

Algemeen

Het Boekenfeest! is inmiddels weer omgedoopt tot Boek en Bal. Een initiatiefgroep uit Boxtel en omstreken werkte de laatste maanden aan de rentree van het Boxtelse boekenbal. De organisatie heeft al een klinkende naam bekend gemaakt.

Schrijver en journalist Peter Buwalda wordt tijdens het bal in Podium Boxtel geïnterviewd. Buwalda is bekend door zijn roman 'Bonita Avenue' en zijn columns in de Volkskrant. De presentatie is deze avond in handen van taalkunstenaar Frank van Pamelen. De Tilburgse Van Pamelen schrijft, dicht en is kleinkunstenaar. Het multitalent geeft daarnaast een interactief optreden met filmprojecties en zal lezen uit zijn literaire thriller 'De wraak van Vondel'. Vanochtend werd ook bekend dat de, van origine Boxtelse, schrijfster Chantal van Mierlo haar opwachting zal maken. 

Naast optredens van de literaire helden zijn er tal van activiteiten. Zo zijn er signeersessies en optredens van theaterstudenten, muzikanten en DichtSlamRappers. Daarnaast is er ook een schrijfworkshop en een foto-expositie. De band Philip Kroonenberg and his Magic Magicians sluit de avond swingend af.

Eet- en leesmenu

Het Boek en Bal wordt georganiseerd door een initiatiefgroep bestaande uit verschillende Boxtelaren, vertegenwoordigers van boekhandels en bibliotheek De Meierij. De organisatoren worden daar in gesteund door Vrienden van Podium Boxtel. Het bal sluit aan op de 81ste Boekenweek, die dit jaar plaatsvindt van 12 tot en met 20 maart. Het thema van de week is 'Was ich noch zu sagen hätte'. Anders dan voorgaande jaren kent het Boxtelse boekenbal een aanloopprogramma dat bestaat uit een 'eet- en leesmenu' en diverse optredens bij de plaatselijke horeca.

Het Boek en Bal vindt plaats op zaterdag 12 maart vanaf 20.00 uur in Podium Boxtel aan de Burgakker. Kaarten kosten tien euro. Deze zijn te koop via www.podiumboxtel.nl of bij Hebbes (Markt, Boxtel), Jumbo (winkelcentrum Oosterhof), Bruna (Rechterstraat), The Read Shop (Stationsstraat), Drogist Bewust Beter aan de Nieuwstraat 35 (Liempde) en The Read Shop in Sint-Michielsgestel aan het Petrus Dondersplein. 

Meer informatie is te vinden op www.podiumboxtel.nl en op www.facebook.com/boekenbalboxtel

Op de foto: Peter Buwalda. (Foto: Mikel Buwalda). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 3 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 5 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 5 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 6 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 9 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 10 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 11 uur geleden