19:00:40    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Sun 27 Jan 2019 20:35

Politie veegt Boxtelse Markt schoon na onlusten

Lettergrootte: A- A+

Politie veegt Boxtelse Markt schoon na onlusten

Terwijl horecaondernemers momenteel gesprekken voeren met politie en gemeente om overlast van het uitgaanspubliek in te dammen, ging het in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw mis op de Boxtelse Markt. Twee groepen jongeren raakten in gevecht. Zo'n honderd van hen keerden zich tegen de politie die met een hond en wapenstokken het plein schoon veegde. Slechts een man, een 19-jarige Boxtelaar, werd aangehouden.

Op het moment dat de kroegen sloten, zo rond twee uur, ontstonden op de Markt ongeregeldheden tussen naar het leek twee groepen jongeren, zo meldt de politie. Er werd over en weer geschreeuwd en ook ontplofte een rookbom. Agenten probeerden de angel eruit te halen.

Naar schatting honderd relschoppers keerden zich tegen de politie. ,,Eén agent werd van achteren vastgegrepen en een ander kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Er werd gescholden, geduwd en met vuurwerk, blikjes en etenswaren gegooid", aldus een woordvoerder van de politie.

Iedereen op de Markt werd via de megafoon opgeroepen te vertrekken. Toen het geweld niet stopte, hebben de agenten tot twee keer toe op linie, met behulp van wapenstokken en de inzet van een politiehond, de Markt ontruimd. Daarbij werd één man aangehouden; hij trapte tegen de spiegel van een politieauto. De 19-jarige Boxtelaar is verhoord op het politiebureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Op sociale media circuleren beelden van de onlusten. Die heeft ook waarnemend burgemeester Fons Naterop van Boxtel gezien. ,,Ik vind het onaanvaardbaar wat er op de Markt is gebeurd. En met mij velen in en buiten Boxtel als ik de reacties zie. De politie gaat dit goed onderzoeken en daar wil ik ze ook alle ruimte voor geven. Op basis van de uitkomsten van dat onderzoek ga ik samen met de politie, maar ook samen met de horeca-ondernemers bekijken welke maatregelen we kunnen treffen voor de toekomst. In Boxtel moet je gewoon veilig kunnen uitgaan. Ik heb er vertrouwen in dat we dat ook voor elkaar gaan krijgen. Het was daarbij goed om te zien dat naast de politie, ook de horeca-ondernemers en hun portiers hebben geholpen om de rust te herstellen."

De politie zegt volop bezig te zijn om te achterhalen wie betrokken zijn bij wat zij 'onacceptabel geweld' noemt. ,,In het horecagebied hangen diverse camera's. Deze beelden gaan we uiteraard zorgvuldig bekijken. Tevens analyseren we de beelden die op social media circuleren en horen we getuigen die in de buurt waren en of iets gezien of gehoord hebben.
Wie beeldmateriaal van de ongeregeldheden van dit weekend op de Markt in Boxtel heeft en/of weet erbij betrokken was, wordt opgeroepen dit te delen via telefoonnummer 0900-8844 of via www.politie.nl. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Te weinig geld in Boxtel voor extra geluidsmaatregelen

Te weinig geld in Boxtel voor extra geluidsmaatregelen

Extra geld voor meer geluidsmaatregelen rond het Boxtelse spoor kan de gemeente niet vrijmaken. Dit >>

Thu 09 Jul 2020 17:48

Galastoet groep 8 in Gemonde

Galastoet groep 8 in Gemonde

Een bonte stoet trok donderdagochtend door Gemonde. De leerlingen van groep acht van de Sint-Lambertusschool namen met een rit door... >>

Thu 09 Jul 2020 14:25

Groepachters spelen Crazy 44 in de Boxtelse straten

Groepachters spelen Crazy 44 in de Boxtelse straten

Crazy 44. Momenteel spelen de groepachters van de Angelaschool dit spel in de Boxtelse straten. Mensen worden op straat bevraagd en de redactie... >>

Wed 08 Jul 2020 14:04

Jordy van den Boer pakt handschoen centrum op

Jordy van den Boer pakt handschoen centrum op

Evenementenorganisator Jordy van den Boer is coördinator bruisend centrum Boxtel.

>>

Tue 07 Jul 2020 17:26

Liempds boules-toernooi gaat waarschijnlijk door

Liempds boules-toernooi gaat waarschijnlijk door

De organisatie van de Open Liempdsen Herd Jeu de Boules Kampioenschappen is van plan het evenement op zondag 6 september te houden. Door de... >>

Tue 07 Jul 2020 15:24

Advertenties

Toverboom Podium Boxtel Remax-optimus Huidtherapie TopSlank Alfa Beleef Boxtel Doornmalen electro buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Elan Bikes support Geld en Makelaardij Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek