Maarten Koelink bespeelt het orgel in de voormalige Heilig Hartkerk, links Eric Schoones en rechts Dik Bol. Het drietal houdt tijdens open monumentendag een open podium in de leegstaande kerk. (Foto: Peter de Koning).
Maarten Koelink bespeelt het orgel in de voormalige Heilig Hartkerk, links Eric Schoones en rechts Dik Bol. Het drietal houdt tijdens open monumentendag een open podium in de leegstaande kerk. (Foto: Peter de Koning).

Open podium in Heilig Hartkerk

Algemeen

Boxtel viert dit jaar uitbundiger dan anders Open Monumentendag. Een van de hoogtepunten wordt zondag 13 september het open podium dat in de voormalige Heilig Hartkerk wordt opgebouwd. Hier krijgen bezoekers van het rijksmonument vanaf 14.00 uur een afwisselend muzikaal programma voorgeschoteld.

Tijdens het open podium is er ruimte voor zang, onder meer door leerlingen van Pleun van Dieren, maar wordt ook piano en harp gespeeld. In verschillende stijlen, van pop, jazz, boogiewoogie, blues tot aan klassiek en door enthousiaste muzikanten van 7 tot 70 jaar.

Het programma in de fraaie akoestiek van de Heilig Hartkerk wordt om 14.00 uur geopend door het leerlingenorkest van Boxtel's Harmonie met dirigente Mirjam Zweerts. Rond 16.30 uur zal het leerlingenorkest en het blaasbandje van de Gildebondsharmonie onder leiding van Britt van der Dungen het programma feestelijk afsluiten. Daar tussen wordt vooral veel gezongen en klinken liedjes van Beyoncé, maar ook 'Over the Rainbow'. Er klinkt pianospel, van boogiewoogie tot Beethoven, van Mr. Probz tot Sound of Music. Ook wordt op harp en gitaar gespeeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 45 minuten geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 2 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 18 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 19 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 20 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 21 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 21 uur geleden