Het peloton van de Ster ZLM Toer raast door Boxtel. De foto is gemaakt op de hoek van de Prins Bernhardstraat en de Baroniestraat. (Foto: Marc Cleutjens).
Het peloton van de Ster ZLM Toer raast door Boxtel. De foto is gemaakt op de hoek van de Prins Bernhardstraat en de Baroniestraat. (Foto: Marc Cleutjens).

Negen Tour de France-ploegen in Ster ZLM Toer

Algemeen

De Ster ZLM Toer, die zondag 21 juni in Boxtel finisht, heeft negen wielerploegen gecontracteerd die begin juli van start gaan in de Tour de France. De Tour de France start dit jaar in Utrecht.

Er doen opnieuw zes World Tour teams mee aan de Ster ZLM Toer. Het Amerikaanse BMC Racing Team van titelverdediger Philippe Gilbert is wederom van de partij, evenals Team Lotto-Jumbo uit Nederland. Daarnaast is de organisatie er in geslaagd om het inmiddels op een Duitse licentie rijdende Giant-Alpecin, de Belgische ploegen Etixx-Quick Step en Lotto-Soudal en IAM Cycling uit Zwitserland op de startlijst te krijgen. 

,,Je weet natuurlijk zelf wat er zich afspeelt bij het binnenhalen van teams, maar ook nu vind ik dit nog echt top", zegt Ster ZLM Toer voorzitter Anton Ganzeboom. ,,Vorig jaar hadden we eveneens zes World Tour teams aan de start staan, maar toen reden er drie pro continentale ploegen. Dat zijn er nu ook zes, waarvan er drie de Tour de France mogen rijden. Met die World Tour ploegen erbij kiezen dus liefst negen Tour-teams ervoor om bij ons mee te doen. Dat wil wel wat zeggen."

De Ster ZLM Toer wordt van 17 tot en met 21 juni verreden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 47 minuten geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 2 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 18 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 19 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 20 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 21 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 21 uur geleden