Archiefopname van Michael van Gerwen, enkele weken gemaakt tijdens de winstpartij in de Eurochamps.
Archiefopname van Michael van Gerwen, enkele weken gemaakt tijdens de winstpartij in de Eurochamps.

Michael van Gerwen wint Grand Slam

Algemeen

Oud-Boxtelaar Michael van Gerwen heeft zondagavond voor het eerst in zijn loopbaan de Grand Slam of Darts gewonnen. Van Gerwen won in de finale van Phil Taylor met 16-13. De Grand Slam of Darts was het enige toernooi dat Van Gerwen nog nooit had gewonnen.Met deze titel weet hij zich verzekerd van een prijzengeld van 140.000 euro.

De darter die thans in Gemonde woont, liet in de weg naar de finale geen spaan heel van zijn tegenstanders, maar van die ijzersterke vorm was in de beginfase van de finale niets te zien, zo meldt Nu.nl. Dat kwam mede door de uitstekend gooiende Taylor, die de eerste leg direct begon met 180 en daarmee de toon zette.

Taylor haalde een hoog gemiddelde en brak zijn opponent al in de tweede leg. Die voorsprong hield hij lang vast en bouwde hij zelfs uit. Van Gerwen, die in het begin erg veel moeite had met het raken van de dubbels, miste op 6-3 vijf pijlen om zijn eigen leg binnen te slepen en zag Taylor knap 106 uitgooien voor 7-3.

Die tiende leg bleek het begin van de omslag voor Van Gerwen, die beter begon te gooien en optimaal profiteerde van het feit dat Taylor steeds meer moeite had om de dubbels te raken. Hij miste maar liefst tien dubbels op rij.

Van Gerwen brak zijn opponent en kwam zo terug tot 4-7. Taylor leek daardoor van zijn stuk gebracht, terwijl de Nederlander steeds meer vertrouwen kreeg. Van Gerwen veroverde vervolgens maar liefst zes legs op rij en knokte zich helemaal terug in de wedstrijd: 11-9.

Daarna ging het lang gelijk op en maakten beide darters veel fouten. In de slotfase bereikten de gemiddelden weer bijzonder knappe hoogtes, maar hield Van Gerwen de voorsprong vast. Eindstand: 16-13. (Bron: Nu.nl).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 25 minuten geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 1 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 2 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 4 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 5 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 7 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 8 uur geleden