Afbeelding

Kay Karssemakers start sterk aan ONK

Algemeen

Motorcrosser Kay Karssemakers (12) uit Boxtel stond zaterdag achter het starthek in Heerde waar het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) 85cc van start ging. Ondanks dat het de afgelopen week flink had geregend, lag de baan er prima bij. Kay kwalificeerde zich als vijfde voor de A- finale en ook in beide manches wist hij zich in de top vijf te rijden. Met een vijfde en vierde plaats in de manches, werd de Boxtelse tiener uiteindelijk vierde in het dagklassement en tweede beste Nederlander.

Er waren veel rijders afgereisd naar Heerde waar het seizoen van start ging. Met meer dan zestig rijders uit zowel binnen als buitenland in de 85cc klasse werd er in twee groepen getraind en werd er dus een A- en B-finale gereden. In de tijdtraining verkende Kay het zware circuit van Heerde en wist een aantal snelle ronden op de klok te rijden. Zijn snelste tijd was goed voor een vijfde kwalificatietijd en hiermee verzekerde hij zich van een goede startplaats.

In de eerste manche lukte het Kay om kopstart te pakken en begon als leider aan de wedstrijd. Toch moest hij zijn meerdere erkennen aan een aantal buitenlandse rijders en kwam als vierde de eerste ronde door. Kay bleef echter constant rijden en wist na een aantal ronden de derde plaats over te nemen. Aan het einde van de wedstrijd werd hij toch nog door twee andere rijders gepasseerd en kwam op een vijfde plaats over de finish.

Tijdens de start van de tweede manche vertrok de motorcrosser opnieuw goed uit het starthek. Hij dook als tweede door de eerste bocht. Gedurende de race wist hij de derde plaats in handen te houden en reed een sterke wedstrijd. Even werd Kay terugverwezen naar een vierde plaats toen hij het verkeerde spoor koos en in het diepe zand terecht kwam doordat er een achterblijver gevallen was. Hij herpakte zichzelf snel en wist terug de derde plaats over te nemen. In de laatste ronde van de wedstrijd maakte Kay een foutje en kwam ten val, hierdoor verloor hij zijn derde plaats maar kwam na een hele zware wedstrijd, alsnog op een vierde plaats over de finish. Volgende week zaterdag staat het ONK 85cc in Mill op het programma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 16 minuten geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 1 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 3 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 4 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 6 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 7 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 8 uur geleden