Afbeelding

Jacob-Roelandslyceum opent Learning Lab

Algemeen

Het Jacob-Roelandslyceum (JRL) zoekt voortdurend naar manieren om middelbaar onderwijs anders en vooral vernieuwend vorm te geven. Dat gebeurt vanaf deze week onder meer in het Learning Lab, een dependance die de school de voorbije maanden heeft ingericht in een vleugel van brede school De Wilgenbroek.

Enkele maanden later dan gepland, maar niet minder trots konden rector Leon Spaan en onderwijsdirecteur Els Strang van het JRL gisteren rond het middaguur de deur van het Learning Lab officieel openen. In het bijzijn van burgemeester Mark Buijs en bestuursvoorzitter Eugène Bernard van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) werd een kennismakingsronde gemaakt langs onderwijsplekken die geen 'klaslokaal' meer genoemd mogen worden.

Waar in het JRL-schoolgebouw aan de Grote Beemd de lokalen doorgaans een oppervlakte hebben van pakweg 48 vierkante meter, is in De Wilgenbroek gekozen voor veel ruimer opgezette leer- en werkplekken. Er is een collegezaal waar grote groepen scholieren hoorcolleges kunnen volgen. In een arena, compleet met een soort tribunes, kunnen grote groepen leerlingen gezamenlijk of in kleinere groepjes werken aan opdrachten en presentaties verzorgen. En dan is er nog de lounge, compleet met heerlijke zitbanken, hoge tafels en krukken en natuurlijk audiovisuele hulpmiddelen om op een moderne manier les te krijgen.

Het Learning Lab werd gisteren officieel in gebruik genomen met een zogeheten College Tour. Eindexamenleerlingen van het JRL mochten burgemeester Mark Buijs, schrijfster Lenneke van der Burg en oud-leerling Merve Atalay onderwerpen aan een vragenvuur over hun studententijd. (Foto: Peter de Koning).

Lees het complete verhaal in de editie van Brabants Centrum van donderdag 8 september.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 8 minuten geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 1 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 3 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 4 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 19 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 20 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 21 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 22 uur geleden