Een delegatie van hofkapel De Kromploegers brengt voor de honderdste keer een coronatechnisch verantwoorde muzikale felicitatie. Henri van Ruremonde is de jarige die de serenade ontvangt. (Foto: Albert Stolwijk).
Een delegatie van hofkapel De Kromploegers brengt voor de honderdste keer een coronatechnisch verantwoorde muzikale felicitatie. Henri van Ruremonde is de jarige die de serenade ontvangt. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Honderdste muzikale felicitatie Kromploegers

Algemeen

De verjaardag van Liempdenaar Henri van Ruremonde, zondag 10 mei, kreeg een dubbel feestelijk tintje. Niet alleen bracht een delegatie van De Kromploegers een serenade, het was ook nog eens de honderdste keer dat de muzikale felicitatiedienst uitrukte tijdens de coronacrisis.

Sinds 7 april kan iedere jarige job in Liempde aangemeld worden voor een muzikale traktatie via het speciaal daarvoor in het leven geroepen e-mailadres coronafelicitatiedienst@kromploegers.nl.

VEILIGE AFSTAND

Een aantal muzikanten van hofkapel De Kromploegers luistert elke aangemelde verjaardag op met een verantwoorde serenade tijdens de uitbraak van Covid-19, namelijk buiten bij de voordeur en op veilige afstand. Evenals Van Ruremonde, waren de andere jarigen van drie tot 88 jaar oud blij verrast met Lang zal hij leven en Hij leve hoog.

Bij uitzondering speelden de muzikanten ook bij een huwelijksjubileum. Een echt feest zit er in deze tijd niet in, de muziek van De Kromploegers wordt daarom des te meer gewaardeerd.

De hofkapel hoopt begin juni weer op de gebruikelijke woensdagavond te gaan repeteren. De felicitatiedienst blijft in ieder geval tot en met 31 mei in Liempde actief. Tot deze datum kunnen jarigen van Kasteren tot Velder en van Hezelaar tot in '’t durp’ worden aangemeld voor een vrolijke noot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 1 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 2 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 3 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 5 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 6 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 21 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 22 uur geleden