Afbeelding

Fairtrade pop-up store in Boxtel

Algemeen

Aan de Stationsstraat 24 in Boxtel verschijnt zaterdag 5 november een heel bijzondere pop-up store. Gedurende één dag kan winkelend publiek er terecht voor het kopen van kleding, fairtrade hapjes en drankjes én een modeshow. En dat allemaal met tweedehands kleding...

De Boxtelse Fairtrade-werkgroep organiseert de tijdelijke winkel samen met de lokale Vincentius Vereniging. Duurzaamheid en hergebruik staan er centraal. ,,Dat is ook het thema van de jaarlijkse Fairtrade-week", vertelt voorzitter Arjen Witteveen van de werkgroep. ,,Samen met de Vincentius Vereniging hebben we toen besloten tot een tijdelijke winkel én een modeshow. Hiermee laten we zien dat je ook leuke outfits kunt samenstellen uit hergebruikte kleding."

In het pand aan de Stationsstraat 24 - waar voorheen de schoenenzaak van Peter en Els van der Weide gevestigd was - zijn van 13.00 tot 17.00 uur allerlei kledingstukken verkrijgbaar, afkomstig uit de kringloopwinkel van de Boxtelse Vincentius Vereniging. Daar, aan de Van Leeuwenstraat, worden naast kleding ook boeken en huishoudelijke artikelen verkocht. ,,Allemaal van goede kwaliteit", meldt voorzitter Toon van der Sloot. ,,En dat laten we op 5 november aan de Boxtelaren zien."

Sinds drie jaar mag Boxtel zich Fairtrade Gemeente noemen. Elk jaar controleert de werkgroep of aan de vereisten wordt voldaan. Er worden onder meer activiteiten georganiseerd om mensen te informeren én enthousiasmeren over fairtrade producten. ,,Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor consumenten en met de pop-up store spelen we daarop in", aldus Witteveen.

De tijdelijke winkel is ontstaan uit een samenwerking met verschillende Boxtelse organisaties. Naast de Vincentius Vereniging en de Fairtrade-werkgroep is ook De Smaak van Boxtel betrokken; deelnemers aan de internationale kookcursus zullen op 5 november zorgen voor heerlijke hapjes en drankjes. Witteveen: ,,Natuurlijk ook allemaal fairtrade!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 1 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 2 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 4 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 5 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 6 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 21 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 22 uur geleden