Afbeelding

Dubbelslag Vanmarcke in Ster ZLM Toer

Algemeen

De Belg Sep Vanmarcke van LottoNL-Jumbo heeft in de Ster ZLM Toer een dubbelslag geslagen. Hij won niet alleen de koninginnenrit door de Belgische Ardennen, maar nam ook de gele ZLM-leiderstrui over van zijn landgenoot Sean de Bie.

Vanmarcke reed in de slotkilometer weg met wereldkampioen veldrijden Wout van Aert (Crélan-Vastgoedservice). In de sprint toonde de Belgische klassiekerspecialist zich de sterkste. Zondag is de slotetappe, met start in Someren en finish in Boxtel.

Vanmarcke kwam met een flinke vreugdekreet over de streep. ,,Het is geweldig mooi dat ik hier vandaag de zege pak. Als team rijden we sterk. Deze rit was iets te lastig voor onze sprinter Dylan Groenewegen, daarom hebben we een ander plan gemaakt", vertelde Vanmarcke. ,,Ik wist dat we goed gepositioneerd zaten in de laatste bocht, maar ook dat het nog een eind was tot de streep. Het is super om hier te winnen."

De rit over 187 kilometer met onder meer de beklimmingen van La Redoute en Le Rosier werd gekenmerkt door een lange ontsnapping van tien renners. Jimmy Janssens stelde onderweg de Milremo-bergtrui veilig en Peter Lenderink kroonde zich tot nieuwe leider in het Pitztal tussensprintklassement.

De Noor Vegard Stake Laengen wist het langste stand te houden en werd pas enkele kilometers voor de streep ingerekend door een achtervolgend peloton. Lotto-Soudal renner Sean de Bie verloor zijn leiderstrui aan Vanmarcke, maar mocht wel de rode Brabant Sport-trui aantrekken als leider in het puntenklassement. (Foto: Wouter Roosenboom).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 1 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 2 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 4 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 5 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 20 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 21 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 22 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 23 uur geleden