De eerste voertuigen van de circuskaravaan zijn zondagochtend in Boxtel gearriveerd. Ook de rijdende school staat klaar... (Foto: Marc Cleutjens).
De eerste voertuigen van de circuskaravaan zijn zondagochtend in Boxtel gearriveerd. Ook de rijdende school staat klaar... (Foto: Marc Cleutjens).

Circus Freiwald op schapenweide in Boxtel

Algemeen

Freiwalds Menagerie Circus slaat komende week haar tenten op in Boxtel. De eerste voorstelling is donderdag 27 augustus om 19.00 uur.

De eerste voertuigen van de circuskaravaan arriveerden zondagochtend in Boxtel. Op de weide aan de Schijndelsedijk waar doorgaans schapen grazen, wordt de komende dagen de grote tent van het bekende circus opgebouwd. Naast enkele trucks en caravans staat er ook een kleine rijdende school, waarin lesgegeven wordt aan circuskinderen.

Freiwalds Menagerie Circus treedt op met de bekende olifant Buba, die al 35 jaar actief is bij dit circus. Daarnaast omvat het programma, dat is vernoemd naar Buba, ook acts met zebra's, kamelen en geiten en zijn er klassieke circusnummers zoals trapezewerk, jongleren en clownerie.

Het circus verzorgt tot en met zondag 30 augustus vijf voorstellingen aan de Schijndelsedijk in Boxtel. De redactie van Brabants Centrum verloot onder haar abonnees veertig vrijkaartjes. Meer informatie over deze actie staat in de krant van donderdag 20 augustus.

In die editie staat ook een interview met Natascha Freiwald van het gelijknamige circus. Daarin vertelt over de mogelijke gevolgen van een verbod op dieren in Nederlandse circussen. Als dat verbod doorgaat, mag olifant Buba vanaf 15 september niet meer optreden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 51 minuten geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 1 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 2 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 4 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 6 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 7 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 9 uur geleden