In het Boxtelse museum MuBo is tot 10 januari de expositie 'Is de krant er al?' over ruim zeventig jaar Brabants Centrum te zien. Zondag 29 november is er een lezing over de lokale krant. (Foto: Peter de Koning).
In het Boxtelse museum MuBo is tot 10 januari de expositie 'Is de krant er al?' over ruim zeventig jaar Brabants Centrum te zien. Zondag 29 november is er een lezing over de lokale krant. (Foto: Peter de Koning).

Brabants Centrum, uniek in krantenland

Algemeen

In het kader van de lopende expositie 'Is de krant er al?' vindt in museum MuBo aan de Baroniestraat zondag 29 november een lezing plaats over Brabants Centrum, het dagblad op donderdag voor Boxtel en omgeving. Inmiddels hebben zich al bijna vijftig belangstellenden aangemeld. 

Onder de titel 'Brabants Centrum, meer dan een krant' vertelt directeur Henk van der Zee over de bijzondere rol en maatschappelijke betekenis van de stichting die de krant sinds 1 december 1944 uitgeeft en daarmee uniek is in Nederland. Hoofdredacteur Marc Cleutjens gaat in op de ontstaansgeschiedenis van Brabants Centrum en vertelt over de ontwikkeling die de krant de voorbije decennia heeft doorgemaakt. Daarbij zal onder meer ter sprake komen hoe de opkomst van internet de redactionele werkzaamheden heeft veranderd. Na afloop kan de wisselexpositie én de vaste collectie van MuBo worden bekeken. 

De lezing begint om 11.15 uur. In de pauze is koffie of thee verkrijgbaar. De toegangsprijs voor de lezing bedraagt 3,50 euro; kinderen van 12 jaar en ouder betalen 2 euro. Aanmelden voor de lezing kan via e-mail of telefonisch op nummer 06-16 04 18 98.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 29 minuten geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 2 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 18 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 18 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 20 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 21 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 21 uur geleden