Brabants Centrum en Esch lopen samen voor hoop

Algemeen

Samenloop voor Hoop zal in Esch dit jaar voor de allereerste keer plaatsvinden. En de inwoners hebben er direct vertrouwen in: 14 procent van alle stemmers koos voor dit evenement.Noor Janssen van de organisatie kwam superlatieven te kort: ,,Top, echt supergaaf! Ik had het bericht online gezien en direct gedeeld: misschien was het nog mooi meegenomen. Erg gaaf dus!"

De lezers van Brabants Centrum zijn bekend met Samenloop voor Hoop: de Liempdse editie trok in september 2015 meer dan duizend deelnemers en bracht uiteindelijk een slordige 160.000 euro op. De Essche variant moet ook zo'n gigantisch succes worden. Het betrokken groepje vrijwilligers neemt bijna een jaar de tijd om zoveel mogelijk deelnemers op de been te brengen die 24 uur lang gaan wandelen: de opbrengst die het clubje bij elkaar krijgt, komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

Werving van sponsors, zorgen voor amusement, het regelen van ceremonies voor de opening of afsluiting, communicatie, de logistiek: overal zetten vrijwilligers zich binnen commissies in voor het evenement, maar niet overal is geld beschikbaar. ,,Soms ontkomen we niet aan kosten: logistiek zullen we naar verwachting het meeste aan kwijt zijn", vertelt Noor. ,,Alles moet zo goedkoop mogelijk geregeld worden."

Samenloop voor Hoop Esch start zaterdag 31 augustus om 14.00 uur. Meer informatie: volg deze krant of de Facebookpagina Samenloop voor Hoop Esch.

OP DE FOTO: Noor Janssen zet zich in voor de Samenloop voor Hoop Esch. Ze is erg blij met de extra steun van Brabants Centrum. (Foto: Noor Janssen).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 31 minuten geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 1 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 2 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 4 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 5 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 7 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 8 uur geleden