Afbeelding

Boxtelse rapper Meester Alex genomineerd voor prestigieuze prijs

Algemeen

De winnaars van de belangrijke Jacques de Leeuwprijs van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) worden pas op 5 juli bekend gemaakt, maar genomineerde Boxtelaar Alex Bergman is al begonnen aan zijn charmeoffensief om de felbegeerde eretitel, en de bijbehorende 10.000 euro startkapitaal, in de wacht te slepen. Voor de vijftiende keer op een rij reikt de hogeschool straks de prijs uit aan de twee meest getalenteerde afstudeerders.

Rapper Alex Bergman, ook bekend als Meester Alex, is blij met zijn nominatie. Hij studeert dit jaar af aan de FHK Rockacademie en zette vorig jaar zijn eerste stappen als solo-artiest. Toen lanceerde hij in november zijn eerste videoclip 'Voorbij' in het inmiddels ter zielen gegane etablissement Vandaag Kookt... aan de Stationsstraat.

,,Eerlijk gezegd wist ik niet precies wat de prijs inhield. Ik had er wel eens van gehoord, maar meer niet. Toen ik het bericht kreeg vroeg ik een klasgenoot of hij de Jacques de Leeuwprijs kende. Hij zei voor de grap dat ik die prijs toch nooit zou winnen", vertelt Bergman. Als de rapper vervolgens zijn klasgenoten mededeelt dat hij toch echt genomineerd is zijn ze dolenthousiast. ,,Pas toen had ik door dat deze prijs best 'een dingetje' is op school."

Lees meer over Meester Alex in de editie van donderdag 11 februari.

FOTO BOVEN: Alex Bergman maakt onder de naam Meester Alex rapmuziek. Daarmee sleepte hij een nominatie voor de Jacques de Leeuwprijs binnen. (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 52 minuten geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 58 minuten geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 2 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 3 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 5 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 6 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 21 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 22 uur geleden