Afbeelding

Boxtelse opent kattencafé met crowdfunding

Algemeen

Maandenlang heeft ze gelobbyd, geflyerd op straat en het internet bestookt met berichten om haar grote droom te verwezenlijken: een kattencafé. Naar Thais voorbeeld vatte de Boxtelse Marloes Vorstenbosch eind vorig jaar het idee op om in de binnenstad van 's-Hertogenbosch een theehuis openen, waar bezoekers een kop koffie of thee kunnen drinken mét een kat op schoot.

Vorstenbosch startte een online crowdfundingsactie om met behulp van donaties een startkapitaal van 22.000 euro op te halen, zodat ze ook daadwerkelijk haar etablissement kon realiseren. De kattenliefhebster was dan ook dolblij toen ze op woensdag 30 maart het bericht kreeg dat ze het volledige bedrag bij elkaar had gesprokkeld. ,,'s-Hertogenbosch is binnenkort een kattenparadijs rijker", vertelt ze enthousiast. Inmiddels heeft ze een pand aan de Orthenstraat 31 gehuurd én heeft de gemeente een vergunning verleend. Vorstenbosch hoopt eind juni, na een grote verbouwing, de deuren van Kattenparadijs Mispoes te openen.

In het café komen acht katers en poezen permanent te wonen, allemaal afkomstig uit het asiel. Bezoekers kunnen naar hartelust knuffelen en spelen met de harige bewoners. Er geldt wel een aantal huisregels. Zo mogen er voor de rust van de katten niet teveel mensen tegelijk naar binnen. De ontwikkelingen rondom het café volgen? Dat kan via Facebook

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 35 minuten geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 1 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 2 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 4 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 5 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 7 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 8 uur geleden