In de nacht van vrijdag op zaterdag is een motorrijder op de rijksweg A2 van achter aan gereden door een automobilist. (Foto: Sander van Gils).
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een motorrijder op de rijksweg A2 van achter aan gereden door een automobilist. (Foto: Sander van Gils).

Auto ramt motor op A2

Algemeen

UPDATE - In de nacht van vrijdag op zaterdag botste op de rijksweg A2 onder Boxtel een auto achter op een motor. De motorrijder, een 52-jarige man uit Alem, kwam ten val en werd ernstig gewond (met onder andere rugletsel) naar het ziekenhuis gebracht. 

De aanrijding gebeurde rond kwart voor een op de oostelijke rijbaan naar 's-Hertogenbosch. Een klein halfuur na het ongeval trof de politie op de parallelweg van de rijksweg een 22-jarige Bosschenaar aan die als passagier in de auto zat. De 23-jarige bestuurder, ook een Bosschenaar, werd rond kwart voor vier in zijn woning aangehouden. Beide mannen zijn ingesloten, onder meer omdat zij slachtoffer  gewond achterlieten. De bestuurder had te veel alcohol gedronken; zijn rijbewijs is in beslag genomen. 

Kort na het ongeval verrichtte de politie rond de auto onderzoek. Sporen werden veiliggesteld en de airbags werden meegenomen voor verder onderzoek. Ook werden speurhonden ingezet om een eventuele andere inzittende van de auto op te sporen.

Nadat het onderzoek was afgerond heeft een bergingsbedrijf beide wrakken in zijn geheel opgepakt en afgevoerd. Geruime tijd waren twee van de drie rijstroken afgesloten voor het verkeer. Een traumahelikopter cirkelde korte tijd boven de plek des onheils maar heeft de landing niet ingezet.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 4 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 5 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 6 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 7 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 9 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 11 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 12 uur geleden