Voorzitter van de stichting Boeremèrt Jan van der Weijden (links) verraste vorige week de vertegenwoordigers van vier Liempdse vrijwilligersorganisaties met een fraaie cheque.
Voorzitter van de stichting Boeremèrt Jan van der Weijden (links) verraste vorige week de vertegenwoordigers van vier Liempdse vrijwilligersorganisaties met een fraaie cheque. Foto: Gerard Schalkx.

Boeremèrt geeft gul aan initiatieven

Algemeen

Het Vrouwencontact, EHBO Liempde, de lokale afdeling van De Zonnebloem én stichting De Serenade: deze partijen waren vorige week in hun nopjes. Zij krijgen namelijk allen een bijdrage van stichting Boeremèrt, dat jaarlijks een deel van de opbrengst van het evenement op tweede paasdag uitkeert: 3.750 euro dit keer.

Voorzitter Jan van der Weijden kon de cheques woensdag met trots overhandigen aan de vertegenwoordigers van de vier Liempdse vrijwilligersorganisaties die zich in december hadden aangemeld. Destijds deed de Boeremèrt onder meer in deze krant een oproep aan lokale partijen om zich in te schrijven. 

Zo ook het Vrouwencontact, dat 250 euro kan bijschrijven als financieel steuntje voor de kerstviering. Daardoor kan die club ook de contributie laag houden. Op de cheque van EHBO Liempde, al jaren actief tijdens de Boeremèrt, stond een bedrag van 1.000 euro. Dat is bedoeld voor een oefen-AED en verstikkingstrainer zodat vrijwilligers daarmee hun vaardigheden kunnen verbeteren. 

ZONNEBLOEM

Zonnebloem Liempde bestaat 55 jaar. De ruim dertig mensen die zich belangeloos inzetten voor 110 deelnemers, willen het lustrumjaar extra luister bijzetten en worden daarmee ondersteund door de Boeremèrt met een bijdrage van 1.000 euro.

Het stichtingsbeheer van multiculturele accommodatie De Serenade kreeg de grootste som: 1.500 euro. Het geld wordt geïnvesteerd in het gebouw aan de Oude Dijk. Dat is noodzakelijk, want van het pand maken veel Liempdse clubs gebruik. Met het geld kan het voldoen aan de eisen van deze tijd.

De stichting van het paasevenement hanteert strikte criteria bij het toekennen van bedragen. Zo wordt alleen een cheque overhandigt aan organisaties die een eenmalig initiatief organiseren. De Boeremèrt betaalt daarvan hoogstens de helft van de kosten. Pas nadat er een controle heeft plaatsgevonden, wordt de bijdrage overgemaakt. 

De Boeremèrt vindt dit jaar op 10 april plaats. Met de opbrengst worden volgend jaar opnieuw lokale initiatieven ondersteund.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 3 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 4 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 5 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 6 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 8 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 10 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 11 uur geleden