Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

RKSV Boxtel-speler Gerben van Boxtel is in een stevig duel om de bal verwikkeld.
RKSV Boxtel-speler Gerben van Boxtel is in een stevig duel om de bal verwikkeld. Foto: Hans Verberk.

RKSV Boxtel verliest in slotminuut

Algemeen

Het publiek zag zondag geen mooi voetbal in sportpark Munsel. Strijd was er echter genoeg. Nieuw Woensel, de bezoekende ploeg, liet RKSV Boxtel het spel maken, maar ging in de laatste minuut van de wedstrijd zelf met de volle buit aan de haal.

De Eindhovenaren kwamen na dertien minuten al op voorsprong via Louange Kinsungila. Hij schoot na een aanval over rechts, vrij eenvoudig en van dichtbij de 0-1 binnen. Namens de gastheren kwamen Mitchell Vogels en Luis Miguele Ferreira Queridinha na 25 minuten tot doelpogingen, maar zonder resultaat.

Vlak voor rust volgde nog een beste kans voor de thuisploeg. Vogels nam een vrije trap, de afvallende bal belandde bij Sven van Heesch. Keeper Den Hollander verwerkte zijn inzet echter tot corner. 

Lars van Hamond en Jesse van Homelen bleven na de rust licht geblesseerd in de kleedkamer. Tim Hulskes en Haike van Heesch vervingen hen. Zij brachten strijd in het veld, maar konden niet voorkomen dat de gasten gevaar stichtten. De Boxtelse doelman Strik degradeerde eerste een inzet van Mitchell Kluijtmans tot corner. De hoekschop belandde Kinsungila, maker van het eerste doelpunt. Dit keer schoot hij op miraculeuze wijze over. 

Boxtel kreeg wat lucht en profiteerde snel. Invaller Hulskes gaf de verlossende tik na een vrije trap en kopbal van Valentijn Waals: 1-1.

Daar kon de thuisploeg niet al te lang van genieten, want na schlemielig verdedigen zette Jens van Mil de Eindhovenaren alweer op voorsprong. De Munselploeg moest weer vol aan de bak. 

De gelijkmaker bleef niet uit. Keeper Den Hollander torpedeerde Haike van Heesch in het zestienmetergebied, de bal ging op de stip. De doelman raakte de strafschop van invaller David Iwuchukwu nog, maar hield de bal niet uit het net. 

EXTRA TIJD

In de laatste tien minuten probeerden beide ploegen een overwinning te forceren, met een opstootje als gevolg. Drie gele kaarten en enkele blessurebehandelingen betekenden veel extra tijd. En juist in de slotminuut vond Nieuw Woensel het Boxtelse doel nog eenmaal.  Een wrang einde van een wedstrijd waar gezien het spelverloop een punt zeker op zijn plaats was geweest. 

Zondag 12 februari gaat RKSV Boxtel op bezoek bij koploper Nijnsel. De aftrap is om 14.30 uur.

Logo
Afbeelding
Woud aan gele borden langs Boxtelse wegen Gemeente Boxtel 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Agterblijvers vieren 6 keer 11 jaar op z'n Duits Verenigingen 18 uur geleden
Afbeelding
Buurtbus Esch verwelkomt 600.000e passagier Verenigingen 19 uur geleden
Afbeelding
DVG deelt punten broederlijk met Wilhelmina Sport 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
ODC incasseert het meest in Rabo Club Support Verenigingen 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Je kunt hier op elk gewenst niveau tafeltennissen' Sport 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Raadsleden enthousiast over 'zorgbuurthuis', maar waar? Politiek 27 nov., 17:25
Afbeelding
MEP herfstkampioen na winst op medekoploper Sport 27 nov., 15:46