Door een lekkende cv-ketel in een van de appartementen van Baanderronde, moesten verschillende bewoners vannacht naar het ziekenhuis.
Door een lekkende cv-ketel in een van de appartementen van Baanderronde, moesten verschillende bewoners vannacht naar het ziekenhuis. Foto: Sander van Gils.

Appartementen Baanderronde ontruimd wegens koolmonoxide

Algemeen

Meerdere bewoners van het complex Baanderronde moesten vannacht naar het ziekenhuis vanwege koolmonoxidevergiftiging door een lekkende cv-ketel. De brandweer ontruimde drie appartementen.

Een bewoner raakte ‘s nachts onwel en sloeg iets voor half zes alarm. Nadat de brandweer metingen had verricht en zelfs een hoogwerker inschakelde, werd er opgeschaald naar GRIP 1. Dat gebeurt als er sprake is van een wat groter incident dan gebruikelijk. De eerste en tweede verdieping van de galerij werden afgezet met rood-wit lint, de politie informeerde alle inwoners en drie appartementen in het complex aan de Baanderherenweg moesten worden ontruimd. Wat de status is van de mensen die naar het ziekenhuis moesten, is bij deze redactie nog niet bekend.

Rond half acht vanochtend werd weer afgeschaald, het pand is inmiddels weer overgedragen aan woonstichting Joost, eigenaar van het woongebouw nabij tankstation BP.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 1 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 3 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 4 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 6 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 7 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 22 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 22 uur geleden