Op het Liempdse landgoed Velder worden binnenkort asielzoekers opgevangen. De locatie wordt meestal gebruikt voor evenementen, zoals de New Wine Zomerconferentie in juli (op de foto).
Op het Liempdse landgoed Velder worden binnenkort asielzoekers opgevangen. De locatie wordt meestal gebruikt voor evenementen, zoals de New Wine Zomerconferentie in juli (op de foto). Foto: Hilde van den Burgt

Opvang op Velder roept vragen op bij lokale politiek

Algemeen

Landgoed Velder in Liempde wordt ingericht om vanaf medio oktober 450 asielzoekers te herbergen. De gemeente Boxtel besloot begin deze maand om de vluchtelingencrisis in Ter Apel te helpen verlichten. Dat gebaar kan op de goedkeuring rekenen van VVD en Balans, maar roept wel vragen op.

Het bericht van de gemeente om asielzoekers op te vangen op het Liempdse landgoed kwam voor de fracties onverwacht. De gemeenteraad had dit onderwerp graag vooraf besproken, desnoods onder geheimhouding, zo laten de Balans en VVD weten. 

Omdat de opvang nu al is geregeld, weten de partijen niet wat de afspraken exact zijn en wat zij kunnen verwachten. De twee fracties willen weten of de einddatum van 15 februari goed is geborgd, welke vluchtelingen er komen, of de mensen van het terrein af mogen en of het Rijk ook de kosten van het ruimen van zwerfafval en de inzet van extra handhaving draagt. 

Daarnaast willen VVD en Balans weten of de gemeente Boxtel door nu gedurende vier maanden asielzoekers op te vangen, wellicht volgend jaar minder statushouders hoeft te huisvesten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Het Podiumbeest: laatste show Van de Veerdonk in De Serenade Algemeen 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Boxtel geniet van Dommeltheater Algemeen 16 uur geleden
Logo
Afbeelding
‘Fijn je buren beter te leren kennen’ Algemeen 16 uur geleden
Logo
Afbeelding
Leerlingen JRL mogen weer op expeditie naar Bolivia Algemeen 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Halloweentocht heeft engerds nodig Algemeen 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Ondernemers Croonpassage brengen leven in de brouwerij Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Muziek in kunstcafé Coupé Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Dinoplaatjes sparen bij supermarkt Plus Algemeen 24 sep, 16:21