In februari werden de spoorwisselonderdelen al naar Liempde gebracht. Daar was een enorme dieplader voor nodig. Twee wissels liggen inmiddels in het depot aan de Oirschotseweg.
In februari werden de spoorwisselonderdelen al naar Liempde gebracht. Daar was een enorme dieplader voor nodig. Twee wissels liggen inmiddels in het depot aan de Oirschotseweg. Foto: Gerrit Serné.

Spoor drie weken dicht tussen Boxtel en Eindhoven

Algemeen

Tussen Eindhoven en Boxtel en vice versa rijden van dinsdag 9 tot vrijdag 26 augustus geen treinen. De NS zet bussen in. ProRail laat op het traject tussen de Ramsteeg in Boxtel en natuurbrug De Mortelen in Liempde vier gewone wissels en acht hogesnelheidswissels plaatsen. De eerste wordt donderdag 11 augustus gelegd.

Spoorwegbeheerder ProRail vervangt niet alleen wissels, maar past tevens de bovenleidingen, treinbeveiliging en seinen aan. Bovendien maakt de wisselverwarming op gas plaats voor een elektrische versie. Dat is nodig omdat de nieuwe wissels op rubberen platen komen te liggen. Bij verwarming door gas zouden deze platen te heet kunnen worden. Een elektrisch systeem is minder storingsgevoelig, duurzamer en voorkomt te hoge temperaturen. 

Materialen voor de werkzaamheden vervoert aannemer Swietelsky Rail Benelux over het Spoorpad in Liempde. Dat wordt daarom - met uitzondering voor bestemmingsverkeer en hulpdiensten - afgesloten voor fietsers en voetgangers. Er is een omleidingsroute via de Oude Rijksweg.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Het Podiumbeest: laatste show Van de Veerdonk in De Serenade Algemeen 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Boxtel geniet van Dommeltheater Algemeen 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
‘Fijn je buren beter te leren kennen’ Algemeen 16 uur geleden
Logo
Afbeelding
Leerlingen JRL mogen weer op expeditie naar Bolivia Algemeen 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
Halloweentocht heeft engerds nodig Algemeen 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Ondernemers Croonpassage brengen leven in de brouwerij Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Muziek in kunstcafé Coupé Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Dinoplaatjes sparen bij supermarkt Plus Algemeen 24 sep, 16:21