In februari werden de spoorwisselonderdelen al naar Liempde gebracht. Daar was een enorme dieplader voor nodig. Twee wissels liggen inmiddels in het depot aan de Oirschotseweg.
In februari werden de spoorwisselonderdelen al naar Liempde gebracht. Daar was een enorme dieplader voor nodig. Twee wissels liggen inmiddels in het depot aan de Oirschotseweg. Foto: Gerrit Serné.

Spoor drie weken dicht tussen Boxtel en Eindhoven

Algemeen

Tussen Eindhoven en Boxtel en vice versa rijden van dinsdag 9 tot vrijdag 26 augustus geen treinen. De NS zet bussen in. ProRail laat op het traject tussen de Ramsteeg in Boxtel en natuurbrug De Mortelen in Liempde vier gewone wissels en acht hogesnelheidswissels plaatsen. De eerste wordt donderdag 11 augustus gelegd.

Spoorwegbeheerder ProRail vervangt niet alleen wissels, maar past tevens de bovenleidingen, treinbeveiliging en seinen aan. Bovendien maakt de wisselverwarming op gas plaats voor een elektrische versie. Dat is nodig omdat de nieuwe wissels op rubberen platen komen te liggen. Bij verwarming door gas zouden deze platen te heet kunnen worden. Een elektrisch systeem is minder storingsgevoelig, duurzamer en voorkomt te hoge temperaturen. 

Materialen voor de werkzaamheden vervoert aannemer Swietelsky Rail Benelux over het Spoorpad in Liempde. Dat wordt daarom - met uitzondering voor bestemmingsverkeer en hulpdiensten - afgesloten voor fietsers en voetgangers. Er is een omleidingsroute via de Oude Rijksweg.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Tommie van Alphen wordt algemeen directeur FC Den Bosch Algemeen 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gouden paar in Boxtel Human Interest 14 uur geleden
Afbeelding
What’s Up, Morris en Jagiz Efe? Algemeen 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Senioren pleiten voor gratis parkeren in dorpshart Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Raad voor het eerst bijeen na overlijden Van den Broek: ‘Strijder Eric is niet meer’ Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wethouder heeft geen belang bij De Ruiting, maar draagt dossier wel over Algemeen 6 dec, 17:49
Afbeelding
Boer Boris komt tot leven in Podium Boxtel Algemeen 6 dec, 16:30
Afbeelding
Elf autobezitters blijken getroffen door vernielzucht op Hoogheem Algemeen 6 dec, 16:02