Afbeelding
Foto: Eigen collectie

Zakelijke mededeling: wat zijn de leukste uitjes in Noord-Brabant?

Algemeen

Fiets over Van Goghs Sterrennacht, slenter door een Nederlandse Sahara of verlies jezelf in het grootste kunstdoolhof ter wereld. In Noord-Brabant valt er genoeg leuks te doen! Het is dan ook zeker een aanrader om met je auto zo nu en dan door je eigen provincie rond te rijden. Sluit vooraf wel een goedkope autoverzekering  af, want dat is uiteraard verplicht. Nadat je dit gedaan hebt via Overstappen.nl kun je naar een van de onderstaande uitjes in Noord-Brabant rijden.

De Efteling

Themapark De Efteling is het hele jaar door een geweldige belevenis voor jong en oud. Van het sprookjesbos tot Raveleijn, van Baron 1898 tot de Aquanura lichtshow. Tip: bezoek het ook tijdens de Winterefteling. Een sprookjeswereld vol fonkelende lichtjes, plezier op het ijs en vreugdevuren. Overnachten? Dat kan op vakantiepark Bosrijk of Vakantiepark Loonsche Land. Zo kun je meerdere dagen de Efteling bezoeken waardoor je echt alles kunt proberen in het park.

Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad

Dit is het meest innovatieve en artistieke fietspad van Nederland, het ligt tussen Eindhoven en Nuenen. Het 600 meter lange fietspad wijst je de weg in het donker dankzij duizenden lichtgevende stenen die geïnspireerd zijn op het schilderij ‘Starry Night’. Een bijzondere ervaring is dit hoe dan ook. Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad maakt onderdeel uit van de Van Gogh Fietsroute. Deze fietsroute bestaat uit vijf unieke routes die je langs vijf Brabantse gemeenten leiden die een bijzondere band hebben met Van Gogh.

De Sahara van Brabant

Het verkennen van de Loonse en Drunense Duinen is een geweldige ervaring. Dit Nationaal Park, gelegen tussen Tilburg, Waalwijk en ‘s-Hertogenbosch, is een van de grootste zandverstuivingen van West-Europa. Met zijn eindeloze zandvlaktes wordt dit gebied ook wel de Sahara van Brabant genoemd. Een geweldige plek, niet alleen voor rustzoekers en natuurliefhebbers, maar ook voor gepassioneerde mountainbikers.

Kastelen

Verscholen in het Brabantse platteland vind je de mooiste monumentale kastelen. Kasteel Heeswijk staat voor bijna duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. Of wat dacht je van Kasteel Helmond? Ontdek het verhaal achter dit bijna 700 jaar oude kasteel, dat op korte loopafstand van het centrum van Helmond ligt. Kasteel Maurick in Vught is ook een echte aanrader. Dit kasteel ligt op een eiland in de rivier de Dommel, op steenworp afstand van de stad ‘s-Hertogenbosch. Naast de brasserie, het à la carte restaurant en het vergadercentrum biedt het ook hotelkamers voor een betoverende overnachting.

Imagination Experience

Interactieve vloerprojecties, surrealistische lichtobjecten en digitale spiegelwanden. Met Imagination Experience stap je in een fantasiewereld vol licht, interactie en kleur. En waar anders dan in Eindhoven, stad van techniek, kennis en design. Dit uitje wordt aanbevolen voor alle leeftijden! Tip: bezoek ook Dinner in Motion naast de deur, een 360 graden restaurant vol visueel spektakel.

Nationaal Park Biesbosch

Het Biesbosch Museumeiland in Werkendam is de ideale uitvalsbasis om Nationaal Park Biesbosch te ontdekken. Stel je voor dat je in een jungle bent met smalle kronkelende kreken en overhangende takken. Een kano is ideaal om in deze mangrove te hebben! Wie weet spot je zelfs een bever of een adelaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jan Hermens

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 6 minuten geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 12 minuten geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 1 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 3 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 4 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 5 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 20 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 21 uur geleden