Met een ereboog van waterspuiten werden zaterdag overal in het land brandweermensen herdacht die omkwamen in de hulpverlening. Ook in Boxtel, waar overigens geen slachtoffers vielen, gebeurde dat: bij de kazerne aan de Brederodeweg.
Met een ereboog van waterspuiten werden zaterdag overal in het land brandweermensen herdacht die omkwamen in de hulpverlening. Ook in Boxtel, waar overigens geen slachtoffers vielen, gebeurde dat: bij de kazerne aan de Brederodeweg. Foto: Sander van Gils

Brandweer herdenkt zijn slachtoffers

Algemeen

Met twee tegen elkaar in gerichte waterspuiten maakten vrijwilligers van de Boxtelse brandweer zaterdagmiddag om één uur een ereteken. Net als elders in het land werden daarbij de slachtoffers onder de brandweermedewerkers herdacht.

De brandweer zet zich 24/7 met hart en ziel klaar voor de maatschappij. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven van de medewerkers. Want de hulpverlening is niet zonder risico’s. Daar zijn brandweermensen zich van bewust, maar zij staan er niet iedere dag bij stil. Soms gaat het mis en betalen brandweermensen de hoogste prijs.

DERDE ZATERDAG JUNI

Iedere derde zaterdag in juni staat de brandweer tijdens de nationale brandweerherdenking stil bij de moed en daadkracht van collega’s die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak.

In de gemeente Boxtel vielen afgelopen jaar geen slachtoffers, maar uit respect voor elders omgekomen hulpverleners werd zaterdagmiddag wel het zogeheten water-ereteken bij de Jan van Homelenkazerne aan de Brederodeweg gemaakt. Ook bij veel andere brandweerkazernes in het land gebeurde dat. Ook hing de vlag halfstok.

De landelijke herdenking vond om een uur eerder plaats bij het Nationaal Brandweermonument in Schaarsbergen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 19 minuten geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 1 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 2 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 17 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 18 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 19 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 21 uur geleden