Impressie van de nog te bouwen woningen aan de Rietstok in Gemonde. (Afbeelding: eigen collectie).
Impressie van de nog te bouwen woningen aan de Rietstok in Gemonde. (Afbeelding: eigen collectie). Foto: artist impression

Verkoop nieuwbouw Gemonde start naar verwachting in derde kwartaal 2021

Algemeen Wonen & Leven (c) Gemonde (c) Nieuws (c)

Er zit schot in de nieuwbouw in Gemonde die Vrijborg Vastgoedontwikkeling en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling in februari 2019 al aankondigden. Heel veel details kan accountmanager Daniëlle Melis van Vrijborg niet geven, maar wel dat de verkoop naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar start.

Melis: ,,Komende dinsdag is er een online informatiebijeenkomst voor omwonenden. Wij hebben diverse Gemondenaren uitgenodigd om hen bij te praten over de stand van zaken. Verder moeten we nog met de gemeente in overleg.”

De sessie van dinsdag is niet bedoeld om woningen te verkopen, maar puur informatief.

Wanneer de bouw start, weet Melis nog niet. Maar als het startsein eenmaal gegeven is, kan het snel gaan. ,,We bouwen prefabwoningen. Als de fundering er ligt, staan de huizen er binnen een week of twee. Maar er gaan wel voorbereidingen aan vooraf, zoals het bouwrijp maken van de grond. Een halfjaar is snel voorbij.”

LEVENSLOOPBESTENDIG

Het plan is 22 duurzame woningen te bouwen aan de Rietstok in Gemonde. Melis: ,,En er komen twee bouwkavels beschikbaar.” Van die 22 zijn er negen levensloopbestendig en dus geschikt voor zowel ouderen als jongeren. De prijzen beginnen bij 235.000 euro, voor de tussenwoningen in het project.

In de verkoop heeft Melis alle vertrouwen. ,,Gezien de huidige woningmarkt verwacht ik dat de huizen snel verkocht zullen zijn.”

De laatste nieuwe woningen die in Gemonde beschikbaar kwamen, waren de zes sociale huurappartementen in voormalig dorpshuis De Kei. In het coalitieakkoord van de gemeente Sint-Michielsgestel staat dat er deze bestuursperiode 25 nieuwe woningen in Gemonde gerealiseerd worden. Als de nieuwbouw aan de Rietstok voor maart 2022 gereed is, dan maakt de coalitie haar voornemen waar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Circulair bedrijf SNEW uit Boxtel krijgt Gouden Cirkel-award Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
OM eist 18 jaar cel tegen drie verdachten overval Boxtelse B&B-eigenaar Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Maher Mustafa opent winkel in Bernhardstaete Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Heerlijk flodderen met water en zand Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Repair café bij Het Goed Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Kloostertuin heeft voorbeeldfunctie Algemeen 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
Een nummer 1 hit, grote podia en thuiskomen op de Bazaar Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Jonge taekwondoka’s Defence Center Boxtel slagen voor examen Algemeen 14 uur geleden