Een terras, springkussens en een achtergrondmuziekje in het Boxtelse centrum: dat kan een mens al gelukkig maken. Bruisend Centrum Boxtel startte afgelopen weekeinde met de eerste activiteiten van 2021. (Foto: Peter de Koning).
Een terras, springkussens en een achtergrondmuziekje in het Boxtelse centrum: dat kan een mens al gelukkig maken. Bruisend Centrum Boxtel startte afgelopen weekeinde met de eerste activiteiten van 2021. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Bruisend Centrum in het teken van Moederdag

Algemeen Wonen & Leven (c) Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Het Boxtelse centrum staat zaterdag en zondag in het teken van Moederdag. Bezoekers kunnen op zaterdag van 14.00 tot 16.00 en zondag van 15.00 tot 17.00 uur met hun moeder op de foto bij de Croonpassage. Daarnaast zorgt de organisatie achter Bruisend Centrum Boxtel weer voor gezellige achtergrondmuziek op de terrassen. Het wordt het tweede opeenvolgende initiatief, nadat afgelopen zaterdag weer gestart werd met de wekelijks terugkerende centrumactiviteiten.

Tientallen kinderen waren zaterdag- en zondagmiddag wel even zoet met de diverse springkussens in het Boxtelse centrum. Op de achtergrond klonk een lekker muziekje en de bezoekers klonken tevreden vanaf de terrassen. Bruisend Centrum Boxtel - georganiseerd door het Centrummanagement en Boxtel Vooruit in samenwerking met de gemeente - startte het nieuwe seizoen. Net als vorig jaar is het doel om er de komende maanden voor te zorgen dat ieder weekeinde iets te beleven valt in het kernwinkelgebied.

Met name de komende maanden zullen dat kleinschalige activiteiten zijn vanwege de coronamaatregelen. ,,De events die naar verwachting wat meer publiek zullen trekken, zullen plaatsvinden wanneer het echt ‘los’ mag. Die kunnen nu nog niet worden georganiseerd”, vertelt Bruisend Centrum-coördinator Jordy van den Boer.

NIJMEGEN

Maar dat de ‘grotere activiteiten’ nog even op zich laten wachten, hoeft niet ten koste te gaan van de sfeer, weet Van den Boer: het hoeft ook niet altijd spectaculair te zijn, zolang mensen het maar naar hun zin hebben. ,,Het centrum en zeer zeker de Markt geeft daarvoor enorm veel potentie. Ook omdat er extra grote terrassen geplaatst kunnen worden. Afgelopen weekeinde sprak ik een stel uit Nijmegen. Dat was echt enthousiast over ons mooie centrum en het mooie plein.”

Veel zelfstandigen in het centrum zijn blij met de activiteiten. Een beetje leven in de brouwerij, ieder weekeinde: welke ondernemer kan daar nou geen voorstander van zijn?

SPANNEND

Spannend vonden met name horeca-uitbaters het wel om weer opnieuw open te gaan, merkte ook Van den Boer tijdens een rondgang vorige week. ,,Dat snap ik ook wel: die zijn vijfenhalve maand dicht geweest.” Maar tegelijkertijd merkte hij ook enthousiasme. ,,Ik merk dat iedereen er weer zin in heeft. Ook was de burgemeester met wethouder meteen aanwezig toen het terras vorige week woensdag openging. Dat vond ik een sterk signaal.”

Naast dat komend weekeinde Bruisend Centrum in het teken staat van Moederdag, zit er nog veel meer in het vat de komende maanden. Al is het programma wel afhankelijk van de ontwikkelingen met betrekking tot de maatregelen vanuit het Rijk. Van den Boer: ,,Ik hoop dat corona het toelaat, want de wens is ook om naast de Markt meer de winkelstraten in te trekken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 3 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 5 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 5 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 6 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 9 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 10 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 11 uur geleden