Afbeelding
Foto: Henk van Weert

Coronavaccinaties in De Rots

Algemeen Nieuws (c)

UPDATE 4 - Ook de huisartsen in Boxtel gaan vaccineren tegen corona. Het gaat om inwoners die zijn geboren in 1956 en 1957 of om mensen met veel overgewicht (bmi boven de 40). Drie praktijken hebben daarvoor gemeenschapshuis De Rots afgehuurd. 

Op 4 februari adviseerde de Gezondheidsraad aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wie de huisartsen mogen vaccineren. Daags erna maakte VWS bekend dat de dokters het middel AstraZeneca gaan toepassen. In Boxtel vindt dit dus onder andere plaats in De Rots. ,,De griepprik hebben we daar vorig jaar ook uitgedeeld. Die is daar prima op ingericht”, meldt dokter Jasper Snijders vanuit zijn praktijk aan de Clarissenstraat. Net als bij Leenders & Van Riel, een eindje verderop in de straat, en De Vier Kwartieren in Boxtel-Oost zouden in de praktijk van Snijders in principe vaccinaties kunnen worden toegediend. ,,Maar mensen moeten na hun inenting een kwartier op anderhalve meter afstand blijven zitten ter observatie. In De Rots is dat wat makkelijker te organiseren dan in onze eigen praktijk. Vandaar dat we voor het gemeenschapshuis hebben gekozen”, zegt de Boxtelse huisarts.

TWEE DAGEN

Patiënten die staan ingeschreven bij De Vier Kwartieren en tot de doelgroepen behoren, hebben een oproep gekregen om zaterdag 27 februari een prik te laten zetten. ,,Mijn patiënten en die van Leenders & Van Riel volgen donderdag 4 maart”, vertelt Snijders. Hij ziet niet op tegen de inentingsoperatie. ,,In mijn praktijk gaat het om zo’n honderd mensen die een vaccinatie moeten krijgen. Bij de normale griepprik zijn dat er wel zeshonderd.”

Van het RIVM hebben de huisartsen instructies gekregen wie voor de eerste doses in aanmerking komen. Het rijksinstituut levert ook de vaccins. Afgelopen dagen werden de eerste oproepkaarten verzonden naar de drie doelgroepen die zich in De Rots kunnen laten inenten. De vaccinatie is gratis en gebeurt in twee stappen. Tegelijk met de uitnodiging voor de eerste inenting ontvingen mensen de oproepkaart voor de tweede coronaprik na twaalf weken.

GEEN GGD-PRIK

De Rots is niet de Boxtelse priklocatie die de GGD in januari aankondigde en waar vier- tot achthonderd mensen per dag gevaccineerd moeten gaan worden. Waar dat gaat gebeuren is nog niet bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 2 minuten geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 8 minuten geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 1 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 2 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 4 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 5 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 20 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 21 uur geleden