De noordelijke gevel van winkelcentrum Oosterhof wordt doorgetrokken. Hiervoor verkoopt de gemeente Boxtel een stukje openbaar gebied ter grootte van circa 175 vierkante meter. (Foto: Henk van Weert, 2019).
De noordelijke gevel van winkelcentrum Oosterhof wordt doorgetrokken. Hiervoor verkoopt de gemeente Boxtel een stukje openbaar gebied ter grootte van circa 175 vierkante meter. (Foto: Henk van Weert, 2019). Foto: Henk v Weert

Boxtel reserveert opbrengst verkoop hoekje Oosterhof voor opknapbeurt omgeving

Algemeen Boxtel Oost (c) Ondernemen & Werken (c) Winkelcentra Nieuws (c)

De ‘inham’ waar zich de noordelijke entree van het winkelcentrum bevindt, wordt toegevoegd aan het vloeroppervlak van Oosterhof. Om de gevel op die plek door te kunnen trekken over één lengte, verkoopt de gemeente een stukje openbaar gebied van een kleine 175 vierkante meter. De opbrengst komt ten goede aan een opknapbeurt van de omgeving.

Over die opknapbeurt van het gebied rondom Oosterhof heeft het gemeentebestuur gesproken met een klankbordgroep van omwonenden. Toch zal de verfraaiing nog even op zich laten wachten. Die wordt te zijner tijd in overleg met de vastgoed-eigenaren van het winkelcentrum uitgevoerd en moet aansluiten bij de nieuwe uitstraling ervan.

VERKOOP OP VERZOEK

Het college van B en W heeft - zoals verwacht - afgelopen week ingestemd met de verkoop van het stukje grond. Daar had de coöperatieve vereniging van eigenaren (cvve) van Oosterhof om gevraagd bij de presentatie van haar renovatieplannen voor het 35 jaar oude winkelcentrum. Dat wordt verder binnen de bestaande muren verbouwd. Een bestemmingsplanwijziging is dan ook niet nodig.

De omgevingsvergunning die door projectontwikkelaar Libre namens de eigenaren van Oosterhof is aangevraagd, hoopt B en W donderdag 4 februari te kunnen verlenen. De verwachting is dat de bouwwerkzaamheden in de tweede helft van dit jaar van start gaan, meldt demissionair wethouder Herman van Wanrooij. Mits de cvve een positief besluit neemt over de uitvoering van de werkzaamheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 23 minuten geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 1 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 2 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 4 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 21 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 21 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 21 uur geleden